Hírek
23447 hír az adatbázisban
Sok a stressz az életedben? Olvass könyveket! (x)
Marketinginfo.hu - 2023-09-13 11:47
Egészségmarketing

Az olvasás előnyeiről ódákat lehetne zengeni, mégis sokan elfelejtik, mennyire jó is ez a tevékenység.

Számos érv szól amellett, miért érdemes olvasni rendszeresen, ezek közül az egyik a stresszoldás. A könyvek, regények további jótékony hatásait is bemutatjuk a cikkben.

Miért jó olvasni?

Sajnos sokszor már az általános iskolában megutáltatják a gyerekekkel az olvasást, és azok, akik ritkán fognak könyvet a kezükbe, nem is tudják, mennyi mindenről lemaradnak így. Az olvasás hatással van a szókincsre, a műveltségre, de még a mentális egészségünkre is.

Ha valakinek nincs ideje olvasni, akkor annak a VOIZ hangoskönyvei tehetnek jó szolgálatot, hiszen a történetek hallgatása során is sokféle változás elindul bennünk. Az applikáció letöltése roppant egyszerű, és lehet választani többféle előfizetés közül. A havi díjas szolgáltatás éri meg a legjobban, hiszen ekkor egy könyv áráért rengeteg regényhez, önfejlesztő könyvhöz juthatunk hozzá.

Az olvasás, illetve könyvhallgatás egy olyan tevékenység, amely teljesen kikapcsol minket, hatására megszabadulhatunk a problémáinktól egy kis időre, sőt akár megoldásokat is találhatunk rájuk. Mindenképp érdemes rendszeresen elővenni egy-egy történetet, mert így más képességeink is fejlődnek.

Bővül a szókincs, javul a fogalmazási készség

Egy szépen felépített történetben nemcsak a cselekmény a fontos (vagyis az, hogy mit mond az író), hanem az előadásmód is (azaz, hogyan mondja). Sokan ezért szeretnek annyira belemerülni egy-egy könyvbe, hiszen a szöveg nyelvezete, a szavak, kifejezések plusz élményt adnak.

Nem egyszer fordul elő, hogy találkozunk egy-egy ismeretlen szóval, ami által a szókincsünk bővül. A szépen megfogalmazott mondatok mintául szolgálhatnak számunkra: az olvasással észrevétlenül javul az íráskészségünk is.

Nem is kell ehhez feltétlenül regényt olvasnunk: egy jól felépített önfejlesztő könyv vagy szakmai írás is elősegíti a fejlődésünket e téren.

A könyvek kiváló agyserkentők

A cselekmény bonyolultságával párhuzamosan sokféle dolgot kell észben tartanunk: mikor mit tudtunk meg az egyes szereplőkről? Ki mit mondott egy korábbi fejezetben? Hogyan is végződött az előző rész?

Ezek mind gondolkodásra késztetik az agyunkat, az információátvitel megsokszorozódik az idegpályákon, erősödik a rövid távú memóriánk.

A logikus gondolkodású emberek sokat olvasnak: ők azok, akik leginkább a krimiket kedvelik, és sokszor abból űznek hobbit, hogy kitalálják, ki volt a gyilkos. A könyveket tehát fejlesztésre is lehet használni!

Hosszú távon is jó, ha sokat olvasunk

Ma már bizonyított tény, hogy az Alzheimer-kór ellen is olvasással, illetve sakkozással, rejtvényfejtéssel tehetünk a legtöbbet.

Azok, akik szívesen merülnek el a könyvekben, hosszabb ideig élnek, de nemcsak azért, mert edzik az agyukat, hanem azért is, mert másféleképpen tekintenek a világra. Empatikus készségeink is fejlődnek, és elfogadóbbak is leszünk. Mindez pedig alapfeltétele a lelki békének, ezáltal pedig a hosszú életnek.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tiszta vízzel a munkahelyi stressz ellen (x)
  Praktikák, hogy megtaláld a tökéletes munkát
  A modern civilizáció egyik népbetegsége, a depresszió (x)
  Megjelent a Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve
  Izgalmas nyelvkönyvek kevésbé ismert nyelveken (x)
  Megjelent az egészséges női mell kézikönyve
  Stresszmentes vállalati rendezvényszervezés professzionális szinten
  Kutyás foglalkozásokkal csökkenthető az egyetemisták stressze
  Tízből hárman váltottak már állást munkahelyi stressz miatt
  A magyar fiataloknak stresszesebb a pályakezdés, mint a külföldieknek
  Mi kell a munkavállalónak?
  Felmérés készült a munkahelyi stressz kezeléséről

További hírek ebben a kategóriában

Autista fiatalok támogatására in...
A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...
A Decathlon a tavaszi fáradtság ...
Az Egészség Hídja Összefogást se...