Hírek
23447 hír az adatbázisban
Izgalmas nyelvkönyvek kevésbé ismert nyelveken (x)
Marketinginfo.hu - 2020-12-21 07:24
Reklám

Nyakunkon a tél, a hűvösebb idő. Ilyenkor legtöbben nem a szabadban töltik legtöbb szabadidejüket, hanem bent szépítik a lakást, megpihennek, készülődnek a karácsonyra.

A COVID-járvány is megköveteli, hogy többet tartózkodjunk otthonunkban, és minden bizonnyal nem ebben az évben lesz életünk legnagyobb szilveszteri bulija sem.

Ha szeretsz olvasni, keress kihívást e tevékenységben. Jó alkalom ez az időszak arra, amit régóta halogatsz. Egyesek főzni és sütni szoktak ilyenkor, mások kreatív dolgokat készítenek, de vannak, akik ilyenkor kezdenek neki a régóta kiszemelt regényeknek vagy nyelvi tudásuk fejlesztésének.

Kevésbé ismert nyelvek

Itthon az angol, a német, a francia, a spanyol nyelvek a legnépszerűbbek, melyekből rengeteg regényt, nyelvkönyvet, szótárat, egyéb kiadványokat találunk. Vannak azonban kevésbé ismert nyelvek, mint például a török, portugál, horvát, thai, görög, észt, dán, finn, szlovák, kínai vagy szerb. De a latin (bár orvosok, teológusok és tudósok is használják) is ritkaságnak számít itthon.

Ha a fenti nyelvek valamelyikét tanulod vagy épp használod, vagy belefognál egy új nyelv megismerésébe, de nem tudod, merre indulj, akkor segítségedre lehet egy idegen nyelvű könyvesbolt. Ám nem mindegyikben kapható olyan nyelvű könyv, ami kevésbé népszerű itthon. Az Oxford Corner Könyvesboltban viszont jó eséllyel találsz olyan könyvet, amit keresel, és az adott nyelven íródott.

PONS Last Minute útiszótárak

A PONS szótárak köztudottan úgy vannak összeállítva, hogy egyértelműen és egyszerűen tudj tanulni szavakat belőlük. Ez a kiadvány létezik portugál, horvát, török nyelven is. Ha ezen országok valamelyikébe tervezel a későbbiekben utazni - amint a COVID engedi -, enélkül a szótár nélkül ne indulj útnak. 2500-3000 kifejezést és szót tartalmaz, és a leggyakoribb, mindennapokban előforduló élethelyzetekből játszva tanulhatsz. Bevásárlás, vendéglátás, szálláshelyek, stb... Ráadásul a könyv végén magyar-idegen nyelvi szószedet is található.

Kezdők nyelvkönyve

Szinte mindenki ismeri az USBORNE kiadó világhíres, képekkel tűzdelt, élethelyzeteket és különböző helyszíneket bemutató színes és beszédes könyvét. Legtöbben a Kezdők angol nyelvkönyvével találkoztak már, és csak kevesen tudják, hogy létezik ez a kiadvány francia, dán, finn vagy észt nyelven is. A több mint 2000 szavas izgalmas szótár végén nyelvtani összefoglaló található, illetve szójegyzéket is tartalmaz.

A kevésbé népszerű nyelvek között találsz még kéziszótárakat, nyelvtankönyveket, gyakorló munkafüzeteket. A tél remek időtöltés a nyelvtanulásra, használd ki és rendelj az Oxford Corner Könyvesbolt webshopjából, ahol a biztonság és gyors házhoz szállítás is garantált!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Sok a stressz az életedben? Olvass könyveket! (x)
  Megjelent dr. Papp-Váry Árpád \'Országmárkázás\' című könyve
  Két nyelvtudás a siker kulcsa a munkaerő-piacon
  Elbeszélnek egymás mellett a cégek és a jelöltek
  Interaktív kirakat győzi le a nyelvi akadályokat
  Felhőt tolmácsol az IBM
  Angolul is megjelenik az Epos
  A célzott nyelvtanulás vezet sikerre
  Superbrand lett a Katedra Nyelviskola Hálózat

További hírek ebben a kategóriában

A reklámadó hatásai az iparág dö...
A Coca-Cola ünnepi kampánya
Amikor nem csupán strandolni vág...
A Coca-Cola új kreatív platformj...