Hírek
23360 hír az adatbázisban
Praktikák, hogy megtaláld a tökéletes munkát
Marketinginfo.hu - 2022-08-24 09:30
Karrier

Az álláskeresés sokak számára rengeteg stresszel jár. Nagyon nehéz munkát találni a semmitmondó hirdetések között és a legtöbb esetben az interjúkon sem tudunk meg sokkal többet.

A cél elérése érdekében azonban nem szabad, hogy alábbhagyjon a lendület.

Jó, ha megtervezzük a folyamatot

Előfordul, hogy nem a terv szerint alakul az álláskeresés. Ilyenkor vagy hagyjuk magunkat az árral sodródni, vagy pedig kidolgozunk különböző módszereket, amelyekkel vissza tudjuk terelni az elképzelt mederbe a folyamatokat. Ha hagyjuk a dolgokat a maguk útján menni és teljesen elengedjük a kontrollt, kevés sikerélményünk lesz, ami által nő a pesszimizmus, és akár depresszióba is eshetünk.

Ha meghatározott stratégia szerint keresünk állást, akkor jóval több sikerben lehet részünk, hiszen egy előre kigondolt tematika szerint lépkedünk előre. Fontos ehhez például a megfelelő lehetőségek felkutatása, amelyben a WHC munka kínálata is nagy segítségünkre lehet.

Tisztázzuk magunkban, milyen munka való nekünk

Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb állást, lényeges szempont, hogy tisztában legyünk a saját értékeinkkel. A legtöbb ember alulértékeli magát, mivel nincs megfelelő önbizalma és az önismerete is hiányos. Gondoljuk át az eddig elért eredményeinket, majd szedjük azokat pontokba, hogy belefoglalhassuk az önéletrajzunkba. Szimpátiát válthat ki a munkaadó részéről, ha ezekről a tulajdonságokról képesek vagyunk az interjún is szót ejteni, hiszen egyre nagyobb szükség van az olyan munkavállalókra, akik érvényre tudják juttatni az akaratukat.

Bár közhelynek tűnik, de a lényeg, hogy higgyünk magunkban. Akárhogyan is alakul az interjú végkimenetele, bíznunk kell a saját képességeinkben. Ha mindennek ellenére is valami rossz történik, adjuk meg magunknak az időt a fájdalom megélésére. A legjobb, ha a szomorkodással töltött időt 24 órában maximalizáljuk magunkban, majd továbblépünk és újult energiával vetjük bele magunkat a feladatokba.

Szakítsunk időt a kikapcsolódásra

Amikor munkát keresünk, válasszunk támogató közeget. Egy barát vagy egy közeli családtag mindig segítséget tud nyújtani a kisebb kudarcok esetén. Ilyenkor csak kérjük meg a segítőnket, hogy üljön be velünk egy kávéra, valamelyik hangulatos cukrászdában, vagy legalább egy rövid telefonhívás erejéig szakítson ránk időt.

Fontos, hogy a feltöltődésre is jusson elég idő. Mivel az erőforrásainkat gyorsan kihasználjuk a folyamatos interjúkon való teljesítménykényszer miatt, kell, hogy olyasmivel is foglalkozzunk, ami energiát ad. Ez lehet egy kedvenc hobbi, sport vagy találkozás a barátokkal. A lényeg, hogy ne merüljünk el túlságosan az álláskeresésben. Amennyiben sikerül egyensúlyban tartanunk a munkakereséssel és a pihenéssel töltött időt, sokkal energikusabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk, ami az interjúkon is jó benyomást kelt.
(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Munkahelyváltási motivációk és álláskeresési szokások a hazai munkaerőpiacon
  Ezek az álláskeresési tippek megnövelhetik az esélyeket
  Sok a stressz az életedben? Olvass könyveket! (x)
  Mitől lesz jó egy önéletrajz?
  Miért egyre népszerűbb a videós álláspályázat a munkáltatók körében?
  Milyen nehézségekbe ütközhetünk álláskereséskor?
  A magyar álláspiacot már az okostelefonok dominálják
  5 éven belül minket is leválthat egy robot?
  A fiatalok a képességalapú álláskeresést szeretik
  Az önéletrajz a múlté?
  A kékgalléros állásoknál a telefon a nyerő
  Álláskeresési trendek 2016-ban
  JobGroup: az ősz trendjei a munkaerőpiacon
  Könnyebben találnak állást a szebbek?

További hírek ebben a kategóriában

Új igazgató a budapesti Continen...
Legalább a negyedével nőhet a MÁ...
A BKV Igazgatósága jóváhagyta a ...
Új pénzügyi igazgató a Media Mar...