Hírek
22661 hír az adatbázisban
A magyar álláspiacot már az okostelefonok dominálják
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2020-01-06 10:44
Kutatás

A magyar internetezők körében álláskereséshez ma már csaknem annyian használnak mobiltelefont (74%), mint számítógépet (77%).

A két csoport között jelentős az átfedés, de az elmúlt 3 évben egyértelmű trendként rajzolódott ki az okoseszközök előretörése. A mobilról böngészők aránya a vizsgált időszakban 8 százalékkal emelkedett, ezzel szemben a számítógépet használók drasztikusan, 19 százalékkal lettek kevesebben. A Profession.hu látogatóinak 65 százaléka mobiltelefonról érkezik, ám a jelentkezések 69 százalékát azért továbbra is hagyományos eszközökről küldik el a pályázók - derül ki az állásportál friss felméréséből.

"Az online kereskedelem és szolgáltatóipar minden szegmensében megfigyelhető az a trend, hogy a felhasználók az okoseszközeiket használják a keresgéléshez, de a tényleges konverziók inkább hagyományos eszközökön történnek. A mi esetünkben ez azt jelenti, hogy az álláskeresők mobiltelefonon kiválasztják a nekik tetsző hirdetéseket, majd a számítógép elé ülve jelentkeznek azokra. Az alkalmazásunkkal és az oldalunk mobilos nézetének folyamatos fejlesztésével azon dolgozunk, hogy egyre kevesebben érezzék úgy, a sikeres jelentkezéshez váltaniuk kellene a két eszköz között" - mondta Varga Balázs, a Profession.hu marketingvezetője.

A mobil eszközök előretörése a kevésbé képzett kütyühasználóknak köszönhető. Három éve az online térben kevésbé otthonosan mozgó felhasználóknak mindössze a harmada használt mobilinternetet és telefont az álláskereséshez, ezzel szemben jelenleg már közel kétharmaduk választja már ezt az eszközt. Az alkalmazások felé is nyitottabbak lettek: már 42 százalékuk letölti a célnak megfelelő applikációt és akár azon keresztül is jelentkezik. A tapasztalt felhasználók körében meglepő módon csökkent a mobilwebes felületet használók száma, de ezzel párhuzamosan, 65 százalékra nőtt az alkalmazást használóké.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megfontolandó dolgok telefonszerviz előtt (x)
  Beszéljünk a mindenre (is) használható prémium számítógépekről! (x)
  Hol tárold a mobilod otthon vagy utazás közben? (x)
  Ilyen állást keresni most a magyarok szerint
  Nőtt az álláspiac
  Felbolydult az álláspiac, mindenki jobb munkát szeretne
  JobGroup: klímaváltozás zajlik az álláspiacon
  Klímaváltozás zajlik az álláspiacon
  Dinamizálódik a megváltozott munkaképességűek álláspiaca
  Növekedést várnak az online álláspiacon
  Nincs összhang az álláspiacon
  Alulszámolt bérigények

További hírek ebben a kategóriában

A nők helyzete a munkahelyeken
A koronavírus járvány nem befoly...
A kkv-k globális helyzetéről szó...
A magyarok többsége vásárolt div...