Hírek
23372 hír az adatbázisban
Ezek az álláskeresési tippek megnövelhetik az esélyeket
Marketinginfo.hu - 2023-11-28 09:22
Karrier

Az álláskeresés nem egyszerű feladat, hiszen időigényes, és bizonyos esetekben pszichés teherrel is járhat. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány módszert, amelyek segítségével növelni lehet az esélyeket.

Általános tanácsokat is hoztunk, de kifejezetten a kereskedelem és értékesítés iránt érdeklődőknek hasznos tippekkel is készültünk. A Lajosmizseállás honlapjára, azon belül is a https://lajosmizseallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites aloldalra érdemes ellátogatni megbízható munkáltatók által közzétett álláslehetőségekért.

Időt kell szánni az álláskeresésre

Az első fontos tanács, hogy időt kell szánni az álláskeresésre, hiszen nem lehet egyik napról a másikra megtalálni a tökéletes munkát. Minden egyes nap foglalkozni kell vele, folyamatosan keresni kell a lehetőségeket, küldeni az önéletrajzokat, és - ha szükséges - a motivációs leveleket is. Érdemes projektként tekinteni az egészre, és sok-sok órát rászánni, nem csak párórás hobbiként kezelni.

A siker növelése érdekében fontos elkerülni a sokak által elkövetett hibát, miszerint elkészül egy önéletrajz és egy motivációs levél, és mindenhova azt küldi el a leendő munkavállaló. Ez nem vezet sikerhez, célszerű minden esetben a megpályázott munkához igazítani mindkettőt. Ez a hozzáállás azt mutatja a cégvezető vagy a HR-es felé, hogy valóban érdekes a jelentkező számára a meghirdetett pozíció.

Ajánlott nyomon követni a jelentkezést

Érdemes jelentkezés előtt tájékozódni az adott céggel kapcsolatban, ugyanis így egyszerűen a vállalat igényeihez lehet szabni az önéletrajzot. Mindemellett folyamatosa figyelni kell az álláspiacot, és feliratkozni különféle állásértesítőkre. Az ismerősök felé is jó, ha jelezzük a munkakeresést, mivel könnyen előfordulhat, hogy tudnak segíteni.

Az említettek mellett azt is hangsúlyozzuk, hogy helyesen járunk el, ha nyomon követjük a jelentkezést. Gyakran előfordul, hogy az emberek sok-sok helyre benyújtják a pályázatukoat, és aztán csak várnak. Amennyiben rövid időn belül nem érkezik visszajelzés, érdemes telefonon vagy e-mailben érdeklődni az adott cégnél, hiszen ez is mutatja, hogy szívesen dolgoznánk az adott helyen.

A nyelvtudás is fontos szerepet kap

Ha szeretnénk növelni az esélyeinket az álommunka megtalálásakor, akkor folyamatosan fejlesztenünk kell a kompetenciáinkat. Lépést kell tartani szakmai ismeretek terén, hiszen a technológiák folyamatosan változnak. A friss és korszerű tudás azonban nagy előnyt jelenthet az állásinterjúk során.

A szakmai ismeretek mellett napjainkban a nyelvtudás is fontos szerepet kap. A mai világban különösen igaz az, hogy időt kell szánni a nyelvtanulásra, mivel legalább egy idegen nyelv ismerete ma már sok munkahelyen elvárás.

Többnyire az angol vagy a német nyelv az elvárt, de egyéb nyelvek ismerete, például a kínai, az orosz, a francia és a spanyol további előnyökkel járhat. A gyakorlásról se feledkezzünk meg, hogy bármikor lehessen valós helyzetekben használni a nyelvtudásunkat.


(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Munkahelyváltási motivációk és álláskeresési szokások a hazai munkaerőpiacon
  Így pályázz meg hatékonyan egy állást szakmunkásként! (x)
  Mitől lesz jó egy önéletrajz?
  Milyen nehézségekbe ütközhetünk álláskereséskor?
  Ezekre figyeljünk az önéletrajz készítésekor
  Praktikák, hogy megtaláld a tökéletes munkát
  A magyar álláspiacot már az okostelefonok dominálják
  5 éven belül minket is leválthat egy robot?
  A fiatalok a képességalapú álláskeresést szeretik
  Az önéletrajz a múlté?

További hírek ebben a kategóriában

Sztaniszláv András lett a világ ...
Új energetikai és közműtanácsadá...
Új igazgató a kecskeméti Mercede...
Új igazgató a budapesti Continen...