Hírek
23267 hír az adatbázisban
Milyen nehézségekbe ütközhetünk álláskereséskor?
Marketinginfo.hu - 2023-02-22 09:54
Karrier

Ahogyan azt előbb vagy utóbb mindannyian megtapasztaljuk, az álláskeresés nem egyszerű folyamat.

Mai cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen nehézségekbe ütközhetünk ezen az úton, és hogyan lehet őket esetlegesen kiküszöbölni. Érdemes lesz velünk tartani!

Nem találjuk a megfelelő helyeket

Mindenki számára csalódást keltő érzés tud lenni az, amikor folyamatosan bombázza önéletrajzával a különböző vállalatokat, és azok válaszra sem méltatják. Vagy ha mégis érkezik visszajelzés, akkor elutasító formában. Ezt a szituációt nagyon nehéz átélni, hiszen egyre jobban rombolja az önbizalmunkat. Azonban nem lesz ez mindig így.

Ha Szeged környékén élünk, akkor mindenképpen érdemes körbenézni a szegedallas.hu oldalán. Mivel itt nagy esélyünk van rá, hogy megleljük azt a lehetőséget, amire vágyunk.

Ha ritkán kapunk visszajelzést, vagy rendre elutasítanak bennünket, akkor érdemes felülvizsgálni a helyzetet. Könnyen elképzelhető, hogy nem a tudásunknak megfelelő lehetőségekre adjuk be jelentkezésünket.

Ha pedig ezen feltételek nem teljesülnek, akkor nem leszünk relevánsak a munkáltató számára. Mivel a vállalatoknak is az a célja, hogy a leginkább oda passzoló munkavállalókat vegyék fel, akik tökéletesen el tudják látni az adott munkakört, ezért ilyen helyzetekben nem mi leszünk a megfelelő választás számukra.

Unalmas a jelentkezésünk

Bármennyire is azt sugallják nekünk, hogy bűnös dolog az önfényezés, az álláskeresés folyamatát tekintve ez nincs így. Ebben a helyzetben ugyanis kénytelenek vagyunk jó színben feltüntetni mahunkat, hiszen ilyen formában tudjuk felhívni magunkra a figyelmet.

Ha unalmas, szürke a jelentkezésünk, akkor a cég HR osztályán dolgozó kollégái szimplán átsiklanak felette, és ki sem keresik a telefonszámunkat az önéletrajzunkból. Éppen ezért meg kell tanulnunk kiemelni a pozitív tulajdonságainkat, és eladni magunkat a cégeknek.

Sajnálatos módon ezeket a képességeket nem tanítják meg az iskolában, így tapasztalatok, illetve tanácsok útján kell őket elsajátítani. Sajnos ebben a folyamatban nem tudjuk megúszni azt a fázist, amikor kitapasztaljuk az álláskeresési piac működését.

Hiszen miután kellő rutint szereztünk, utána leszünk képesek odafigyelni azokra a részletekre, amik sikeres munkavállalóvá tesznek minket. Így nagyobb esélyünk lesz rá, hogy bekerülünk a vágyott céghez, illetve jó fizetésért fogunk tudni dolgozni.

Nézzünk más szemmel is a dolgokra!

Gondoljunk csak bele abba a helyzetbe is, ha mi lennénk egy cég vezetői, akkor milyen embereket választanánk. Mi is törekednénk a megnyerő, önbizalomtól duzzadó jelentkezők megtalálására. Próbáljuk mi is ilyen szemmel nézni a saját pályázatunkat, és ilyen módon meggyőzően megalkotni azt.

Sok vállalatnál időhiánnyal küzdenek, ezáltal nincs energiájuk az önéletrajzokat tüzetesen átböngészni. Emiatt olyan módon kell megszerkesztenünk a sajátunkat, hogy arra felfigyeljenek az illetékesek.

Az álláskeresés tehát eléggé ingoványos talaj, és sok helyen el lehet csúszni, ha nem vagyunk elég felkészültek, ezért első lépésben nyissuk meg a Szegedállás.hu oldalát, hogy biztosan jó legyen a kezdet!

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ezek az álláskeresési tippek megnövelhetik az esélyeket
  Mitől lesz jó egy önéletrajz?
  4 meghökkentő módszer, ahogy az emberek álláshoz jutottak
  Miért egyre népszerűbb a videós álláspályázat a munkáltatók körében?
  Ezekre figyeljünk az önéletrajz készítésekor
  Praktikák, hogy megtaláld a tökéletes munkát
  A magyar álláspiacot már az okostelefonok dominálják
  5 éven belül minket is leválthat egy robot?
  A fiatalok a képességalapú álláskeresést szeretik
  Az önéletrajz a múlté?
  A kékgalléros állásoknál a telefon a nyerő
  Álláskeresési trendek 2016-ban

További hírek ebben a kategóriában

Álláslehetőségek a szállítás és ...
Betanított munkák, folyamatosan ...
Dübörög a munkaerőhiány 2023-ban
Új értékesítési és marketing iga...