Hírek
23094 hír az adatbázisban
Mitől lesz jó egy önéletrajz?
Marketinginfo.hu - 2023-05-24 09:51
Karrier

Az álláskeresési folyamat során az egyik legfontosabb dokumentum az önéletrajz, melynek megszerkesztésére különösen oda kell figyelnünk.

Az alábbi cikkben bemutatunk néhány olyan praktikát, melyek alkalmazásával eredményesebb lehetsz a munkaerőpiacon.

A titok a részletekben rejlik

Az önéletrajz készítése során számos olyan apró hibalehetőség bújik meg, melyekre érdemes figyelmet fordítani. Az egyik ilyen a helyesírás, hiszen sok mindent elárulhat rólunk a munkáltató szemében az, ha nem jól írtunk valamit. Így ügyeljünk az elgépelésekre, illetve a különféle figyelmetlenségből adódó hibalehetőségekre.

Amennyiben Heves vármegyében szeretnénk munkát vállalni, érdemes szétnézni a hevesallas.hu oldalon, hiszen itt számos olyan minőségi álláshirdetést találhatunk, amely megfelelhet a szakmai profilunknak!

Ezenfelül az is elengedhetetlen, hogy az önéletrajzunkat valamilyen módon ahhoz a pozícióhoz igazítsuk, amelyre éppen jelentkeztünk. Ezt egyrészt bizonyára értékelni fogja a munkáltató, másrészt pedig a HR-esek számára nem túl biztató az, ha egy sablonos CV-t adunk le a jelentkezéskor.

Nyilván a folyamat ilyen módon egy kicsit hosszabb, illetve időigényesebb, azonban megéri a fáradozás, hiszen ha így cselekszünk, akkor nagyobb eséllyel tudunk pályázni az adott pozícióra.

Alkalmazzuk a kreativitásunkat

Mivel egy-egy állásajánlatra akár több száz jelentkezés is érkezhet, érdemes valamilyen módon kreatívan kialakítani az önéletrajzunkat annak érdekében, hogy a HR-es vagy a munkáltató szeme megakadjon rajta, mert így már egy körrel beljebb kerülhetünk, és talán az interjúra is megkaphatjuk a lehetőséget.

Így semmiképpen nem érdemes félni a színektől, formáktól vagy a nem megszokott elrendezéstől, hiszen elképzelhető, hogy épp ez a bevállalósság fog minket kedvező helyzetbe hozni.

Természetesen a CV hossza sem elhanyagolható szempont. Bármennyire is sok tapasztalattal, illetve széles skálán végzett tanulmányokkal rendelkezünk, általánosan elmondható, hogy 1-2 oldalnál nem érdemes hosszabb önéletrajzot írni.

A beérkezett pályázatok átnézésére és elbírálására ugyanis nincs túl sok ideje a munkáltatónak, így a túl hosszú dokumentumokat nem fogják végigolvasni. Ezáltal pedig elveszítheted annak az esélyét, hogy behívjanak interjúzni.

Figyeljünk a kompetenciáink bemutatására

Természetesen nagyon fontosak a tanulmányok is, de célszerű figyelmet szentelni az önéletrajzunkban az eddig elért eredményeinkre is, melyekre büszkék vagyunk. Hiszen adott esetben egy munkáltató szemében fontosabb tényező lehet az, hogy hogyan tudunk megoldani egy adott szituációt, mint az, hogy milyen végzettséggel rendelkezünk.

Végül az ellenőrzés sem maradhat ki a lépések közül, hiszen nagyon fontos, hogy mielőtt leadjuk a pályázatunkat, ne maradjon hiba a CV-ben. Hiszen ekkor érezhetjük majd úgy, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy megkapjuk az új, vágyott állásunkat. Sikeres munkakeresést kívánunk mindenkinek!

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Miért egyre népszerűbb a videós álláspályázat a munkáltatók körében?
  Hogyan fordítsuk a javunkra az álláshirdetés tartalmi elemeinek ismeretét?
  Milyen nehézségekbe ütközhetünk álláskereséskor?
  Ezekre figyeljünk az önéletrajz készítésekor
  Praktikák, hogy megtaláld a tökéletes munkát
  Ilyen állást keresni most a magyarok szerint
  A magyar álláspiacot már az okostelefonok dominálják
  Húszszorosára nőtt egy önéletrajz ára az elmúlt 6 évben

További hírek ebben a kategóriában

Az álláspályázat sikerének kulcs...
Hogyan pályázhatunk sikeresen eg...
Új marketing és PR-vezető az All...
Videós előszűrés - A munkaerő-to...