Tanulmányok, elemzések
1943 anyag az adatbázisban
Bevezető

2023 első negyedévében megnőtt a munkavállalói jelentkezések száma az előző év azonos időszakához képest, miközben a vállalatok 18 százalékkal kevesebb állást hirdettek meg. Az ország területén mindössze Heves és Hajdú-Bihar vármegyében került ki a tavalyinál több betöltésre váró pozíció a vizsgált három hónap során a Profession.hu felületére.

Miközben élénkülés látható a munkavállalói oldalon, a vállalatok csökkentettek a toborzási ütemükön az előző év első három hónapjához képest: az újonnan regisztráltak száma 20 százalékkal nőtt, ezzel egyidőben az aktivált álláshirdetések száma pedig 18 százalékkal csökkent - derül ki a Profession.hu, saját adatbázisa alapján elkészített friss, negyedéves elemzéséből.

Mindössze két vármegyében nőtt a feladott álláshirdetések száma

Az idei év első negyedében Heves és Hajdú-Bihar vármegyék területén nőtt a Profession.hu felületén feladott álláshirdetések száma 2022 azonos időszakához képest. A legjelentősebb csökkenés Somogy, Bács-Kiskun, Baranya, valamint Csongrád-Csanád vármegyék esetében mérhető. Országos átlagot nézve összesen 18 százalékkal kevesebb álláshirdetést aktiváltak a cégek, mint tavaly ilyenkor.

A vizsgált időszakban a jog, jogi tanácsadás (14%) és az oktatás, tudomány, sport (3%) volumene nőtt. Az összes többi területen elmaradt idén év elején a toborzás üteme az előző évéhez képest - a legnagyobb mértékben az IT programozás, fejlesztés (-35%), az SSC szektor (-29%) és a fizikai, segéd, betanított munka (-28%) esetében.

Aktivált álláshirdetések területenként

Heves vármegyében az építőipar, ingatlan kategóriában feladott álláshirdetések száma a négyszeresére nőtt az előző év első három hónapjának eredményéhez képest, a mérnököket kereső hirdetéseké pedig megduplázódott. A térségben az SSC szektor, valamint a bank, biztosítás, bróker volt a legjelentősebb csökkenő: 32-32 százalékkal kevesebb hirdetést adtak fel idén ezekben a kategóriákban a cégek.

A hajdú-bihari vállalatok elsősorban a gyártás, termelés, az egészségügy, gyógyszeripar és a bank, biztosítás, bróker kategóriában erősítettek rá a munkaerőfelvételre, míg a vendéglátásban, a szállítás-beszerzés-logisztika területén az értékesítésben viszont jelentősen elmaradt a toborzás üteme az előző év azonos időszakától. Somogy vármegyében a mérnöki és a vendéglátás a két leginkább erősödő terület éves összehasonlításban, a fizikai munka, a pénzügy és könyvelés, valamint a mezőgazdaság pedig a legnagyobb csökkenő.

Az SSC szektor és a mezőgazdaság esetében mérhető gyarapodás a feladott álláshirdetések számában Bács-Kiskun vármegyében, a vendéglátás, a fizikai munka és a HR-munkaügy azonban jelentősen csökkent. Hasonló a helyzet Baranya vármegyében is, ahol azonban az építőipari állások száma tudott leginkább megugrani az előző év elején mértekhez viszonyítva.
Megtorpant a fizikai munkásokat kereső hirdetések száma Csongrád-Csanád területén, ahol emelkedés 2022 első három hónapjához mérten csupán az IT üzemeltetés, a mérnök, az ügyfélszolgálat, valamint a HR és munkaügy főkategóriákban történt.

Az ország minden vármegyéjében nőtt a jelentkezések száma

A csökkenő hirdetésszámokkal párhuzamosan 44 százalékkal több jelentkezés érkezett be a Profession.hu oldalán az idei év első negyedévében. Minden egyes vármegyében nőtt a hirdetésekre beérkezett önéletrajzok száma, legnagyobb arányban Tolna - ahol 85 százalékkal magasabb volt a jelentkezések száma az előző év azonos időszakához képest -, Békés (74%) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (68%) vármegyékben. A legkisebb mértékű növekedés pedig Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Zala vármegyékben tapasztalható, de még ezeken a területeken is két számjegyű a növekedés százalékos mértéke.

"Az elmúlt időszaban a munkaerőhiány jellemezte a piacot - a megfelelő jelöltek megtalálása és felvétele nagy kihívás elé állította a cégeket. Az idei év elejére kialakult helyzet azonban kedvező lehet a munkaadók számára, hiszen egyes területeken megfordulni látszik a kereslet és a kínálat: most érdemes ismét megkeresni azokat a szakembereket, akiket eddig nem tudtak elérni. Jelenleg több jelentkező közül lehet választani, és a munkaerőért vívott harc is csillapodott, hiszen a vállalatok egy része lelassította a toborzását" - hívja fel a figyelmet a lehetőségre Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR igazgatója.

Az országos átlagot vizsgálva elmondható, hogy az előző évi munkavállalói aktivitás a közigazgatás területén emelkedett a leginkább: 174 százalékkal több önélterjaz érkezett be az e kategóriában feladott hirdetésekre a 2022-es eredményhez képest. Ezt követi az IT programozás, fejlesztés (95%) és vendéglátás (87%). Csak a cégvezetés, menedzsment esetében maradt el a jelentkezések száma az előző évi adatoktól (-21%).


Bevezető


NYOMTATÁS       TELJES TANULMÁNY NYOMTATÁSA       KÜLDÉS E-MAILBEN      


Kapcsolódó cikkek:

  Miért éri meg álláshirdetési weboldalakon toborozni?
  Hogyan fordítsuk a javunkra az álláshirdetés tartalmi elemeinek ismeretét?
  Mezőgazdasággal és környezetvédelemmel foglalkozó álláshirdetések Pécsett (x)
  Ilyen állást keresni most a magyarok szerint
  Szembeszökő kettősség jellemzi a hazai álláshirdetéseket
  Más IT kompetenciákat keresik leginkább a cégek
  Javulnak a munkakeresők lehetőségei 2015 első negyedévében
  Új lehetőségeket kínál a Tesco Online a munkakeresőknek

További tanulmányok

A digitalizáció áll a cégek figy...
Bérletidíj-csökkenéssel zárta az...
Marketing és kommunikációs trend...
A cégvezetők még nem lélegeztek ...