Tanulmányok, elemzések
1873 anyag az adatbázisban
Bevezető

A tavalyi évben sem állt meg a panelek áremelkedése, sőt egyes lakótelepek most indultak igazán növekedésnek. Vizafogón már a 600 ezer forintot is eléri az átlagos négyzetméterár, de a skála másik végén álló Havanna lakótelepen se kapunk ingatlant 380 ezer forintos négyzetméterár alatt - derül ki a Duna House elemzéséből.

A legkedvezőbb áron elérhető lakástípus esetében sem mindegy a lokáció. Az egyes lakótelepek ingatlanjai között több százezer forintos különbség is lehet négyzetméterenként. "A vizsgálatba bevont budapesti lakótelepeken az átlagos négyzetméterár 380 és 610 ezer forint között mozog, nagy általánosságban 450-480 ezer forinttal számolhattunk a tavalyi év második felében" - nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

2017-hez képest legnagyobb mértékben a Havanna és a Vizafogó lakótelepeken nőttek az árak, előbbi esetében 71, utóbbi esetében pedig 63 százalékos emelkedésről beszélhetünk. A legkevésbé Gazdagréten, illetve a József Attila lakótelepen volt intenzív a drágulás, 36 és 43 százalék. A folyamatosan fejlődő lakótelepeken az idei évben is jelentős emelkedést várnak a szakemberek. "A tömegközlekedést érintő bejelentések és egyéb beruházások híre szinte azonnal megjelenik az ingatlanárakban is."

A Duna House Budapesti Panel Árindexe 2018 utolsó negyedévében már 211 százalékponton állt nominál értéken, de reál értéken is 56 százalékponttal magasabbak az árak, mint 2008 elején voltak. "A panellakások négyzetméterára emelkedett legintenzívebben a fellendülés óta, és még nem állt meg a növekedés, amelyet a legfrissebb adatok is alátámasztanak" - tette hozzá Benedikt Károly.Bevezető


NYOMTATÁS       TELJES TANULMÁNY NYOMTATÁSA       KÜLDÉS E-MAILBEN      


Kapcsolódó cikkek:

  A panellakások kelnek el a leggyorsabban
  A panellakásokat lehet leggyorsabban eladni

További tanulmányok

Ez várható idén az IoT-eszközök ...
A vállalati biztonság 6 legfonto...
A PwC szerint 2020 a világgazdas...
Kedvező évzárás 2019-ben