Tanulmányok, elemzések
1833 anyag az adatbázisban
Bevezető

A bérbeadási céllal épített magyarországi ipari ingatlanok csupán harmada, mintegy 2,1 millió négyzetméternyi raktár, csarnok és logisztikai központ tekinthető energiahatékonysági szempontból korszerűnek - derül ki a Knauf Insulation és a Raktár.info szakmai portál közös, MTI-nek megküldött felméréséből.

A felmérés szerint ezzel Magyarország a lakosság arányához viszonyítva - Csehország után, de Lengyelország előtt - második Közép-Európában.

A kutatás rávilágít arra is, hogy az ipari ingatlanok energiahatékonysága közötti különbségek a bérleti és üzemeltetési díjakban is megmutatkoznak.

A bérleti díjak emelkedésének dinamikája 2018 első felében tovább nőtt. A modern, kitűnő helyen lévő, korszerű műszaki színvonalú, gyorsan variálható belterű, irodákat és szolgáltató egységeket is magába foglaló ipari/logisztikai ingatlan kínálati bérleti díja négyzetméterenként már jellemzően 4,3-4,5 euró.

Ezzel szemben a régi ipari ingatlanok bérleti díja - lokációtól, állapottól, mérettől és műszaki lehetőségektől függően - akár fele vagy negyede is lehet egy korszerű, energiahatékony ipari épület bérleti díjának, a magasabb rezsiköltség miatt.

Az elemzés szerint Budapesten és környékén már alig hirdetnek kiadó vagy eladó csarnokot, raktárt vagy logisztikai központot. Az országnak ezen a részén már leginkább csak a 100 négyzetméter alatti vagy pedig 1000-5000 négyzetméter közötti ipari épületekben van még szabad kapacitás, elvétve lehet csak 500-1000 négyzetméteres és 5000 négyzetméter feletti ingatanokat találni.Bevezető


NYOMTATÁS       TELJES TANULMÁNY NYOMTATÁSA       KÜLDÉS E-MAILBEN      


Kapcsolódó cikkek:

  Energiahatékony LED-ekre vált a Walmart
  Kampány: energiatakarékos épületeket mutatnak be
  Energiahatékony az Auchan

További tanulmányok

e Mit hoz nekünk az 5G?
2019-05-08 10:36
Műtárgybefektetési indexet indít...
Az IT és a digitális stratégia m...
Az árak jelentősen változtak a l...
Rekord magas cégalapítással zárt...