Márkatörténet
75 márkatörténet az adatbázisban
Márkatörténet: Puma
2008-12-10 16:39
Hihetetlen sporteredmények fémjelzik a 'sportos életstílus' egyik legfontosabb képviselőjének számító márka életútját, mely azzal vált híressé, hogy sikeressé tette a sportolókat.

Közös tőről fakad a világ legnagyobb sportmárkái közé tartozó Puma és adidas. A németországi Dassler fivérek 1924-ben még közösen alapították meg cipőgyárukat Herzogenaurachban, hogy aztán 1948-ban külön útra térjenek, mely mindkettejük esetében világsikerhez vezetett.

A Puma neve azóta egybeforrt a legnagyobb sportolók nevével. A márka a kezdetektől fogva épített a sportversenyekre és az atlétákra: a Dassler fivérek cipője legelőször Jesse Owens amerikai sportoló lábán tűnt fel a berlini olimpián. A világjátékokon összesen hét aranyérem és öt bronzérem születik a Dassler Cipőgyár termékeiben, és innentől kezdve a Puma állandó szereplője a legfontosabb sporteseményeknek.

1948-ban a Puma önállósult, megalakítva a "PUMA Schuhfabrik Rudolf Dassler" (PUMA Cipőgyár Rudolf Dassler) céget. A sport, divat és életstílus hármasát egyesíteni kívánó márka először egy futballcipővel, a Puma Atommal mutatkozott be, amely a 2. világháború utáni nyugat-német labdarúgó válogatott számos tagjának kedvelt viselete lett. Az immáron különvált Puma első aranyérmét 1952-ben a luxembourgi Josef Barthel nyeri 1500 m-en Helsinkiben, Finnországban.következő oldal   NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További márkatörténetek

Caola Márkatörténet: Caola
2021-11-04 11:13
Bett Norris, Avon Márkatörténet: Avon
2021-09-23 09:21
Tuzsér (Kép: Michelin) Márkatörténet: Michelin
2021-07-29 09:34
Az Arconic-Köfém Hengermű-Öntödé...
A Coca-Cola legendás Télapója
Márkatörténet: Costa Coffee
Márkatörténet: Eucerin