Márkatörténet
77 márkatörténet az adatbázisban
Márkatörténet: UniCredit Bank
2015-02-03 14:58
1990. január 23-án Creditanstalt Rt.-ként alakult meg az a magyarországi bank, mely ma UniCredit Bank Hungary néven szolgálja ki ügyfeleit.

Az elmúlt két és fél évtized fúziói, fejlődése és elkötelezett munkája eredményeként az UniCredit az újonc csapatból a hazai bankpiac élvonalbeli szereplőjévé vált, termék- és szolgáltatáskínálata az ügyfelek valós igényei mentén alakult és bővült, miközben ügyfél-elégedettségi mutatói és eredményessége alapján is a piac legjobbjai közé lépett.

Attól kezdve, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia egykor volt legnagyobb bankja 1990-ben Creditanstalt Rt. néven kereskedelmi bankot alapított Magyarországon, történetét fúziók sora alakította. A Bank Austriával 1998-ban és a HypoVereinsbankkal 2001-ben történt egyesülésével jött létre a sikeres és elismert HVB Csoport, amely dinamikusan növelte mérlegfőösszegét és ügyfélszámát a következő években. 2005-ben egy újabb fúzió révén egyesült a HypoVereinsbank AG-Bank Austria Creditanstalt AG csoport és az olasz UniCredito Italiano S.p.A, s ezzel létrejött Európa egyik meghatározó, a közép- és kelet-európai régióban pedig vezető bankcsoportja. Két évvel később az UniCredit Csoport egységesítette márkaszerkezetét: 2007-től a magyarországi leányvállalat is már UniCredit Bank néven működik.

"A rendszerváltozás évében a hazai piacra lépő bankunk az akkor itthon új, korszerű banküzem, fejlett pénzügyi know-how és pénzügyi kultúra alkalmazásával kötelezte el magát a magyarországi ügyfelek kiszolgálása mellett. Az elmúlt 25 év számtalan piaci változása tovább erősítette elkötelezettségünket, növeltük a biztonságot garantáló tőkeerőnket, amit változatlanul a hazai ügyfelek és a magyar gazdaság fejlődésének szolgálatába állítunk. Sikereinket ügyfeleinknek is köszönjük, akik bizalma révén az ország harmadik legnagyobb bankjává váltunk 2014-ben mérlegfőösszegünk alapján" - összegzett Dr. Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója.

Az UniCredit Bank jelenleg a magyar bankszektor meghatározó szereplőjeként a magán- és vállalati hitelektől és a faktorálástól az európai uniós támogatásokkal megvalósuló nagy fejlesztési projektekig; a számlavezetéstől, bankbetétektől a vagyonkezelésen át a befektetési banki szolgáltatásokig széles körű kínálattal szolgálja ki több mint 400 ezer ügyfelét országos hálózatának 85 fiókjában, telefonos ügyfélszolgálatán és az interneten keresztül. Ezt a választékot egészíti ki az UniCredit Csoport hazai lízingvállalata, az UniCredit Leasing Hungary Zrt, és a Pioneer Alapkezelő Zrt., valamint támogatja finanszírozási forrásokkal az UniCredit Jelzálogbank Zrt. A bank hazai és külföldi szakmai díjak és elismerések sorát nyerte el az elmúlt évek alatt, miközben évről évre a piaci átlagot meghaladó ügyfél-elégedettség jellemzi.

"Csoportunk helyi bankjának tőkehelyzete a magyar bankpiac legnehezebb éveiben is erős és stabil maradt, sőt, a magyar UniCredit egyike azon kevés bankoknak Magyarországon, amelyek folyamatosan nyereségesen működtek, és várakozásaink szerint a 2014-es pénzügyi évet is szép eredménnyel zárja. Ez az egyik oka annak, hogy az UniCredit Csoport hosszú távon elkötelezett Magyarország iránt, míg a másik, hogy 2014 után gazdasági növekedésre számítunk Magyarországon a következő években is. Természetesen nagy figyelemmel követjük az üzleti környezet alakulását, hogy ahhoz alkalmazzuk üzleti modellünket és biztosítsuk az eredményes működést" - erősítette meg az UniCredit Csoportnak a 25 éves hazai bankkal kapcsolatos terveit Gianni Papa, az UniCredit CEE Division vezetője.

Az UniCredit vezető európai kereskedelmi bank, amely 17 országban van jelen intézményhálózatával. Tejes globális hálózatunk, mely mintegy 8600 bankfiókból áll, és amelyben több mint 148 000 munkatárs dolgozik, mintegy 50 piacra terjed ki (2014. szeptember 30-ai adatok).

A közép- és kelet-európai régióban az UniCredit működteti a legnagyobb és leginkább diverzifikált, nemzetközi bankhálózatot 14 országban, több mint 3420 fiókban, ahol több mint 68 000 munkatárs dolgozik.

A csoport a következő országokban folytatja tevékenységét: Ausztria, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna (2014. szeptember 30-ai adatok).


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További márkatörténetek

Kép: FOREO Márkatörténet: Foreo
2023-05-26 09:08
Márkatörténet: Rossmann
Márkatörténet: Caola
Márkatörténet: Avon
Márkatörténet: Michelin
Márkatörténet: Az Arconic-Köfém ...
Márkatörténet: A Coca-Cola legen...