Márkatörténet
70 márkatörténet az adatbázisban
Márkatörténet: Burger King
2012-05-28 04:53
2. oldal

Választék

A Burger King a hamburgereit versenytársaitól azzal különbözteti meg, hogy:
 
  • azok lángon sütöttek, így ízük olyan, mint a grillen sütött húspogácsáé
  • nagy méretűek
  • "Kérd ahogy szereted!" - azaz lehetőséget ad a vásárlóiknak arra, hogy a saját ízlése és igénye alapján állítsa össze kedvencét, ezzel is az egyedi igényeket és ízléseket előtérbe helyezve.


A Whopper szendvics mellett számos állandó és időszakos terméket forgalmaznak a lánc egységeiben. A gyorskiszolgáló éttermekben megszokott menü szendvicset, sült burgonyát és választható üdítőt tartalmaz. A Burger King a Coca-Cola Company-val kötött szerződése alapján világszerte kizárólag Coca-Cola üdítőitalokat forgalmaz.

Whopper

A Burger King sikertermékét, a Whoppert 1957-ben vezették be, és mára 1,6 millió darabot adnak el belőle naponta szerte a világon. A szendvics a nagyméretű zsemlén és a lángon sütött 100% marhahúsból készült húspogácsán kívül uborkát, salátát, paradicsomot, hagymát, majonézt, és ketchupot tartalmaz.

A Whopper szendvics alapváltozatán kívül minden étteremben kaphatók a Whopper Cheese (sajtos), Double Whopper (dupla), Western Whopper (bacon-barbecue) és a Chicken Whopper (csirkehússal), melyben a csirkehús egy magyar innováció eredménye. Ha az évek során eladott Whopper szendvicseket egymás mellé tennénk, ötször körbeérnék a Földet.

Burger King Hungary

A magyarországi Burger King több mint 20 évvel ezelőtt, 1991 szeptemberében, az Oktogon tér 1-es szám alatt nyitotta meg első éttermét, mely akkoriban a világ legnagyobb alapterületű étterme volt. A magyarországi étteremlánc az elmúlt évtizedek alatt folyamatosan növekedett, mára 29 étteremmel rendelkezik az országban. Az alapanyagokat, illetőleg a zöldséget, salátákat, és a különféle zsemléket évek óta magyar termelőktől szerzi be a vállalat.


   előző oldal     |     következő oldal   NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További márkatörténetek

Eucerin Márkatörténet: Eucerin
2020-06-10 10:08
Mary Kay Márkatörténet: Mary Kay
2020-03-30 13:34
Márkatörténet: Manna
Márkatörténet: Dreher
Márkatörténet: Danone
Márkatörténet: Hot Wheels