Márkatörténet
72 márkatörténet az adatbázisban
Márkatörténet: Bosch
2011-10-23 21:04
2. oldal

Háztartási gépek, kézszerszámok, fűtéstechnológia - életre tervezve

A Bosch egyéb területeken is az "életre tervez": a háztartási gépek terén is sikerrel vezetett be új termékeket, azt a vezérelvet követve, hogy csak a leginkább innovatív üzleti területek kerüljenek be a Bosch hálózatába. A Bosch 1928-ban, Forfex hajvágójával jelent meg a hordozható elektromos háztartási gépek piacán. A Forfex után következett a Bosch ütvefúró 1932-ben és az elektromos kéziszerszámok sora az 50-es években. Ma a barkácsolás szerelmeseinek és a profi felhasználóknak szánt elektromos kéziszerszámok terén a Bosch a legnagyobb szállító, és széles termékskálájában megtalálhatók a lítiumion-technológián alapuló vezeték nélküli készülékek is.

A Bosch a háztartási gépek terén is sikerrel vezetett be új termékeket. Az első Bosch hűtőszekrény 1933-ban jelent meg a piacon, az 50-es években pedig sorra jelentek meg a Bosch konyhatechnikai készülékei, mosógépei és mosogatógépei. A Bosch 1932-ben felvásárolta Hugo Junkers gyáriparostól a gáztüzelésű készülékek üzletágat, ezzel a tranzakcióval bekerült a lakossági és üzleti célú melegvíz-előállítás piacára, ahol azóta folyamatosan végzi fejlesztéseit. Manapság a termotechnika a Bosch egyik legsikeresebb divíziója, amelynek széles termékskálájában a gáz- és olajtüzeléses központi fűtéskazánoktól, melegvíz-kazánoktól és hőszivattyúktól kezdve a napelemes rendszereken át a kombinált hő- és villamosenergia-előállító üzemekig sok minden megtalálható.

Lengőkaros robottól a legkorszerűbb színpadtechnikáig

Robert Bosch már 1902-ben megkezdte a mágneses gyújtási alkatrészek előállításához szükséges saját gyártógépeinek építését is - tette ezt azért, mert akkoriban az ilyen gépek minősége nagyon gyenge volt. Ez a fajta előrelátó megközelítés vezetett el aztán egy célgépeket előállító saját részleg létrehozásához 1932-ben. Ebből a részlegből született meg 1974-ben az Ipari berendezések divízió, ami még abban az évben megkezdte a gyártóberendezések előállítását külső vásárlók részére. A divízió innovációi között található a világ első lengőkaros robotja, ami 1984-ben jelent meg a piacon. Az Ipari gépek divízió termékskálájában sok minden megtalálható: a korszerű színpadi berendezésektől kezdve, egészen a szélturbinákba beépített óriás sebességváltókig.

   előző oldal     |     következő oldal   NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További márkatörténetek

Márkatörténet: Eucerin
Márkatörténet: Mary Kay
Márkatörténet: Manna
Márkatörténet: Dreher