Márkatörténet
74 márkatörténet az adatbázisban
Márkatörténet: Pöttyös
2010-09-30 09:25
2. oldal

A kezdetekkor a termék még igen alacsony, mindössze 3 napos szavatossági idővel rendelkezett, ebből is 1 napot a logisztikán töltött. Az alacsony szavatossági idő azonban még a kezdetleges hűtési körülmények ellenére sem jelentett gondot, mivel az üzletekben a terméket szinte azonnal elkapkodták, gyakorlatilag állandó volt a Túró Rudi hiány. Eleinte a környéken, valamint a fővárosban forgalmazták a terméket, majd a gyártás mennyiségének növekedésével egyre nyugatabbra szállítottak.

Mátészalkát követően 1981-ben indult Nagybánhegyesen a Túró Rudi gyártás (amely 1999-ben szűnt meg). A hetvenes évek termékfejlesztéseit követően az új gyártóhelyen születtek meg az első ízesített Túró Rudi változatok (diós, mogyorós). A legtöbb termék innováció a '80-'90-es években látott napvilágot, ekkor készült az ásványi anyagokkal dúsított Kalci, és Cinki-Rudi, a fogbarát Xilites rudi, a hosszú szavatossági idejű Thermo rudi, a Mézes Misi termékcsalád, illetve a Tini és Fradi rudik. Mátészalkán ugyanakkor a hagyományos irányt követve különböző gyümölcsös ízesítések kifejlesztésén dolgoztak, így lett epres, barackos, málnás, áfonyás és kókuszos rudi, az egészségtudatos irányt a Túró Robi és a Túró Rudi Aktivit képviselte. Az ezredforduló utáni mátészalkai fejlesztések eredményei a mazsolás és mogyorókrémes változat, a tejbevonós rudi, az óriás rudi, és a több rudit tartalmazó kiszerelések (dupla, 5-ös, vagy a legújabb, a 8-as multipack is).

A folyamatos fejlesztés nemcsak a termék, de a csomagolás terén is nyomon követhető volt. A mátészalkai kezdetekkor a csomagolás még kézzel készült, a szaloncukorhoz hasonlóan megcsavarva a termék körül. Ezt később korszerűbb csomagolóanyagok és gépek váltották fel, a '80-as években már fémfóliákat használtak, az ezredfordulót követően pedig nyitócsík került a csomagolásra.


   előző oldal     |     következő oldal   NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További márkatörténetek

Bett Norris, Avon Márkatörténet: Avon
2021-09-23 09:21
Tuzsér (Kép: Michelin) Márkatörténet: Michelin
2021-07-29 09:34
A Coca-Cola legendás Télapója
Márkatörténet: Costa Coffee
Márkatörténet: Eucerin
Márkatörténet: Mary Kay
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...