Márkatörténet
77 márkatörténet az adatbázisban
Márkatörténet: Gant
2009-06-22 17:48
Diszkrét 'G' betűvel jelzett, minőségi ingekből nőtte ki magát a márka, amely az amerikai és európai stílust ötvözi a lifestyle ruházatban.

Minden egy férfi álmával kezdődött. Bernard Gant Ukrajnából származott, és mint oly sok bevándorló, aki 1914-ben New Yorkba érkezett, ő is elhatározta, hogy megcsinálja a maga szerencséjét. A kaland New York városának ruhaipari negyedében indult, ahol inggallérok felvarrásával kereste a kenyerét. Itt találkozott későbbi feleségével, aki ugyanennél a cégnél dolgozott. A házasságuk, néhány évvel később a családot a szabászat elkötelezettjévé tette.

Az első világháború után Bernard üzleti partnerével együtt kezdett ingeket gyártani, majd 1927-ben úgy döntöttek, hogy az üzemet New Havenbe, Connecticutba helyezik át. A különleges minőséget minden ingen egy "G" betű szimbolizálta. Egyre több vásárló kereste a "G" betűs ingeket.

Ekkorra már véget ért a második világháború, és miután a fiatalok éveket töltöttek egyenruhában - mint a két Gant fivér, Elliot és Marty - sokkal szabadabb, kényelmesebb ruhákra vágytak. A fiatal testvérek felfedezték, hogy a kortársaik is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az öltözködésre, s édesapjukkal egy saját márka ötletével kezdtek el játszadozni.


következő oldal   NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További márkatörténetek

Kép: FOREO Márkatörténet: Foreo
2023-05-26 09:08
Márkatörténet: Rossmann
Márkatörténet: Caola
Márkatörténet: Avon
Márkatörténet: Michelin
Márkatörténet: Az Arconic-Köfém ...
Márkatörténet: A Coca-Cola legen...