Kutatás
|
Évente 116 millió tonna tej és tejtermék vész kárba
Kutatás
Évente 116 millió tonna tej és tejtermék, vagyis az előállított áruk 16 százaléka vész kárba világszerte a szemétbe dobás és a nem hatékony tárolási, szállítási folyamatok miatt.
|
|
|
A magyar munkavállalók 14 százaléka kap év végén 13. havi fizetést
Kutatás
A magyar munkavállalók 14 százaléka kap 13. havi fizetést novemberi, illetve decemberi fizetése mellé, átlagosan 332 ezer forintot, jellemzően a nagyobb tőkével működő, külföldi magántulajdonú vállalatoknál.
|
|
|
Bővül az online kiskereskedelem a hagyományosnál
Kutatás
Globálisan az online kiskereskedelem forgalma négyszer gyorsabban bővül a hagyományos, offline kereskedelemnél, és évente közel egyötödével bővül majd a jövőben.
|
|
|
A magyar szülők 20 százaléka gyűjt pénzt gyerekeinek
Kutatás
A magyarok 85 százalékának az egyik legfontosabb, hogy jó anyagi feltételekkel indítsa gyermekét az életbe, de csak 20 százalék gyűjt pénzt erre - derült ki az OTP Bank öngondoskodási index idei adataiból.
|
|
|
Optimisták a magyarországi vállalkozások
Kutatás
Egyre optimistábbak a magyarországi vállalkozások a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet októberi felmérése szerint.
|
|
|
Egyelőre kevés projekt fut a blockchain-technológiával
Kutatás
A PwC globális felmérésében a megkérdezett cégvezetők 84%-a számolt be folyamatban lévő blockchain-kezdeményezésről.
|
|
|
A digitális kultúra befolyása
Kutatás
Az internetes írástudás befolyásolja leginkább az online és a bónuszos/kuponos piac fejlődését.
|
|
|
A magyar fiatalok vállalkoznának, de nem mernek kockáztatni
Kutatás
A magyar fiatalok 66 százaléka szeretne a saját vagy a családjuk vállalkozásában dolgozni.
|
|
|
Elindult a kézkrémszezon
Kutatás
A hivatalos őszi időszámítással párhuzamosan beindult a kéz- és körömápoló krémek forgalma is, amely decemberben jár csúcsra.
|
|
|
A magyar magánegészségügy
Kutatás
Több kutatás kimutatta a közelmúltban, hogy a lakosság egyre nagyobb arányban fordul az magán-egészségügyi szolgáltatók felé.
|
|
|