Hírek
23094 hír az adatbázisban
80%-ot spórol adatközpontjai energiafelhasználásán az IBM
Marketinginfo.hu - 2007-08-23 12:10
CSR

3900 szerver helyett 30 nagyszámítógépre vált az IBM.

Az IBM májusban indította el Nagy zöld elnevezésű programját, amellyel ügyfelei felmérhetik számítógépes központjaik energiafogyasztását, s megoldási javaslatokat kaphatnak a takarékosabb működésre. Maga az IBM a legelsők között él ezzel a lehetőséggel, és adatközpontjai történetének egyik legjelentősebb átalakítására készül.

A cég jelenleg összesen 740 ezer négyzetméternyi (139 futballpálya méretű) területen 3900 szervert üzemeltet világszerte, amelyek kiszolgálják a vállalat több mint 355.000 felhasználóját. A konszolidációt követően 30 darab, Linux operációs rendszert futtató IBM System z nagyszámítógép látja majd el ugyanezt a feladatot, radikálisan alacsonyabb energiaszükséglettel.

A konszolidációs projektet a virtualizáció teszi lehetővé, vagyis egyetlen nagygépes rendszer képes egyedi szerverek százait, vagy ezreit modellezni, és ezek mindegyikét valódi, különálló gépként működtetni. Az IBM várhatóan egy kisebb város energiaellátásához elegendő áramot fog megtakarítani a gépek fogyasztásán és a helységek légkondicionálásán.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Lehet, hogy a te vállalkozásodnak is megérné szervert bérelnie? (x)
  Alapos igényfelmérés nélkül képtelenség hasznos tanácsot adni (x)
  Pénzügyi vezetők felé kommunikál az IBM

További hírek ebben a kategóriában

Együttműködik a VOSZ és a Széche...
A Nestlé és a SPAR legújabb szem...
Az OPUS TIGÁZ névadó szponzorkén...
Újraindul az AUTTALENT 2023 - Eg...