Hírek
23469 hír az adatbázisban
Kiváló elismerést érő munkahelyi gyakorlatok a Borsodi Sörgyárnál
Marketinginfo.hu - 2024-06-25 09:59
Karrier

A Borsodi Sörgyár is elnyerte a Hungarian Business Leaders Forum Sokszínű és Méltányos Munkahely díját "Kiváló minősítés" kategóriában.

Az idén első ízben meghirdetett pályázat célja, hogy elismerje azon magyarországi vállalatok munkáját, amik aktívan hozzájárulnak a befogadó vállalati kultúra és esélyegyenlőség megteremtéséhez.

Kiváló minősítés kategóriában nyert díjat a Borsodi Sörgyár a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) első alkalommal meghirdetett Sokszínű és Méltányos Munkahely pályázatán. A kezdeményezést azzal a céllal hívta életre a HBLF, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi befogadás és sokszínűség fontosságára és egy olyan platformot hozzon létre, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy valódi változás álljon be a munkahelyi egyenlőség területén.

"A sokszínűség egy nagyon fontos érték, mert lehetővé teszi egymás jobb megértését, a befogadó kultúra pedig fel tudja gyorsítani ezt a folyamatot. Célunk, hogy a Borsodi Sörgyár első számú választássá váljon a munkatársaink, fogyasztóink és a partnereink számára is, ezért egy befogadóbb kultúra kiépítésén dolgozunk, ami ösztönzi és támogatja munkavállalók sokszínűségét. Egy ilyen elismerés fantasztikus visszajelzés arra vonatozóan, hogy a helyes úton járunk és az értékelési szempontok objektivitása révén tisztán mutatja azokat a területeket, ahol még tudunk javulni" - mondta Zsadányi-Nagy Zsanett, a Borsodi Sörgyár HR igazgatója, hozzátéve azt is, hogy ilyen fejlesztendő területnek látja például a részmunkaidőben dolgozók vagy a megváltozott képességű kollégák alkalmazását, amire megvan a módszertan és a jó gyakorlat, viszont szeretnének minél több embernek lehetőséget adni ezeken a területeken is.

A szakmai zsűri a pályázó vállalatok humánerőforrás gyakorlatait objektív kritériumrendszer alapján értékelte, kiemelt figyelmet fordítva három kritikus területre, a nők és férfiak aránya, a nők és férfiak közötti fizetési különbségek, valamint a női és férfi jelöltek aránya a felsővezetői utánpótlástervezés kapcsán. Az értékelés végén a pályázatokat három kategóriába sorolták:
 
  • szervezetek, akiknek még fejlődnie kell akciók és metrikák terén;
  • szervezetek, melyek megfeleltek;
  • szervezetek, melyek kiemelkedő eredményeket mutathatnak fel.


A "Kiváló minősítés" kategóriában azokat a pályázókat díjazták, akik célzott intézkedéseket vezettek be, s ezek értékelésére mérhető, folyamatos utánkövetést is alkalmaznak.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár vállalati kultúráját
  Borsodi a fenntarthatóság jegyében
  Folytatódik az együttműködés a DVTK és a Borsodi között
  A Borsodi Sörgyár ötödik fenntarthatósági jelentése
  Legjobb Munkáltató elismerést kapott a Borsodi Sörgyár 2023-ban
  Külföldi piacokon terjeszkedne a Borsodi Sörgyár
  Bővült a Borsodi Sörgyár értékesítése az idén
  Továbbra is a Borsodi a Diósgyőr támogatója

További hírek ebben a kategóriában

A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...
Tízből négy diák úgy látja, könn...