Hírek
23469 hír az adatbázisban
Mire való a balesetbiztosítás, és mire az életbiztosítás? (x)
Marketinginfo.hu - 2024-06-19 11:59
PR

A biztosítási termékek piacán nagyon sokféle biztosítás található, ezek között a casco, a gépjárművek kötelező biztosítása, valamint a lakásbiztosítás és az utasbiztosítás a legismertebb.

Érdemes azonban ismerni az élet- és a balesetbiztosítási konstrukciókat is, és azt sem árt tudni, hogy a kettő között mi a különbség. Főleg azért, mert a pénzügyeink tervezésénél célszerű belekalkulálni ezeket a lehetőségeket is, mind a díjak tekintetében, mind pedig azért, mert egy esetleges baleset vagy haláleset nagy anyagi terhet róhat a családra.

A biztosítási védelem biztonságot ad!

Amikor azt kell megfogalmazni, hogy mi a különbség az élet- és a balesetbiztosítás között, akkor az a legegyszerűbb, ha külön-külön megnézzük azt, hogy melyiket milyen esetekre találták ki. Mindenesetre előre leszögezhető, hogy mindkettőnek van létjogosultsága az ember életében és az a legjobb, ha mindkettővel rendelkezik. Lássuk akkor, hogy melyik mire való!

Az életbiztosítás

A kockázati életbiztosítás akkor fizet, ha a szerződő meghal, akár balesetben, akár pedig betegségben. Nem mindegy azonban az, hogy mikor kötjük és milyen alapbetegségekben szenvedünk. Minél fiatalabb és kockázatmentesebb, vagyis egészségesebb a szerződő, annál alacsonyabb a díj, míg egy idősebb embernél ez a díj magasabb. Az életbiztosítás célja az, hogy halálunk után segítsük a szeretteinket és enyhítsünk az esetleges anyagi terheken.

A szerződésben meg van határozva az, hogy hány évre szóljon, a fizetési gyakoriság pedig lehet havi, negyedéves vagy éves. Tudni kell azt, hogy ezeknél a konstrukcióknál nem jár vissza pénz, a biztosító csak a halál bekövetkezte után, a kedvezményezett részére térít. A szerződéskötéshez a legtöbb esetben orvosi vizsgálat is szükséges annak érdekében, hogy kiszűrjék a már meglévő betegségeket.

A balesetbiztosítás

Ez a konstrukció azokban az esetekben térít, amikor valamilyen baleset éri az embert, például elcsúszik az otthonában, vagy bármilyen más olyan akaratán kívülálló, független külső behatás éri, ami múlékony sérülést, maradandó egészségkárosodást vagy halált okoz. Itt tehát valamilyen balesetnek kell bekövetkeznie ahhoz, hogy térítsen a biztosító. Ennél a biztosítástípusnál nincs szükség egészségügyi nyilatkozatra vagy vizsgálatra és a díjak is egységesek.

Az utasbiztosítás a külföldi utazás során ad élet- és balesetbiztosítási védelmet, a CoverMe utasbiztosítás online kalkulátorával egyszerűen megtekinthetők a különböző biztosítók ajánlatai.

A hitelfedezeti biztosítás a bankok számára ad biztonságot, mivel ezekben az esetekben a szerződő halála esetén a biztosítási összeget nem az örökösök vagy a szerződésben megnevezett kedvezményezett kapja meg, mint az életbiztosításoknál, hanem közvetlenül a banknak utalják, ezzel a fennmaradó hitelösszeg törlesztése történik meg részben vagy egészben. Ezek a különböző biztosítások tehát más-más helyzetben térítenek, így érdemes mindegyiket átgondolni és ha szükséges, akkor megkötni.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A fiatalok fogékonyak az öngondoskodás fontosságának üzenetére
  A Groupama segít az árvíz érintettjeinek
  Új biztosításközvetítő alakul az Aegon támogatásával
  Euróban fizethető életbiztosítás az UNION Biztosítótól
  Melyik a legnépszerűbb béren kívüli juttatás?
  Hitellel kombinált biztosítások a Groupamától
  Silver Dove a Generali DM kampányának

További hírek ebben a kategóriában

A budapesti vakáció alatt fedezd...
Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...