Hírek
23469 hír az adatbázisban
A dongó motorok karbantartása (x)
Marketinginfo.hu - 2024-06-18 09:54
PR

A dongó motorok aranykora leginkább az 50-es évek végén, 60-as évek elején volt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ma már nem találkozhatunk velük.

Veterán összejöveteleken szép számmal láthatunk belőlük példányokat. Mivel már nem annyira népszerű, a karbantartása külön kihívásnak számít.

Nem kell csillagászati összegekre gondolni

Fontos már az elején leszögezni, annak ellenére, hogy ma már nem sok dongó motor van az utakon, a karbantartás továbbra is viszonylag egyszerűen megoldható. A vásárlás során több szempontra is oda kell figyelni, de még mindig széles kínálatból válogathatunk. Elég csak megnézni az alkatreszekrobogohoz.hu dongó motor alkatrészek felhozatalát, és máris rendelhetjük a hiányzó eszközöket, kiegészítőket.

Napjainkban ráadásul a kultusza is újjáéledt, így a kereslet is megnövekedett. A karbantartás ár-érték arányban továbbra is kedvezően megoldható. Ha valaki ezeknek a járműveknek, a veterán gépeknek a szerelmese, nem kell megijednie, nem egy luxus motorról beszélünk. Ugyanazok az irányelvek érvényesek a vásárlás során, mint a többi változat esetében. Az első lépés, hogy azokat az alkatrészeket keressük meg, ami valóban kompatibilis a sajátunkkal. Ha ezek megvannak, akkor mindenképpen azt válasszuk, amelyik a legmagasabb minőséget képviseli.

Mivel egy veterán járműről beszélünk, amit ma már nem feltétlenül gyártanak, gyakran szükség lesz karbantartásra. Ez azt jelenti, hogy jó, ha van az egyes alkatrészekből tartalék otthon. Szerencsére a benzintanktól kezdve a benzincsapon át a berántóig minden elérhető online. Jobb, ha a minőséget választjuk, nem pedig az erősen elhasznált, olcsó változatokat. Előbbi sokkal tovább bírja, ritkábban kell cserélni, és a jármű teljesítményét is képes megnövelni.

A legapróbb alkatrészek és az átalakítók

Ha éppen a garázs mélyén találtunk egy dongó motort vagy valahonnan örökségből érkezik egy, akkor sem kell megválni tőle. Egyszerűen felújíthatjuk, sőt, akár át is alakíthatjuk az egészet, hogy napjainkban is használni tudjuk. Csapágyak, szimeringek, dugattyúgyűrű, dekni, bordás tárcsa, bordásszíj, de még kuplungkiemelő szett is elérhető. A dongó motorok teljes felújítása otthon is elvégezhető, csupán a megfelelő alkatrészekre és szerszámokra van hozzá szükség.

Rendszeres karbantartás

Természetesen a járműveket, függetlenül attól, hogy egy dongó motor vagy más kétkerekű lapul a garázsban, erősen ajánlott rendszeresen ápolni, ellenőrizni. Ezzel rövid és hosszú távon is rengeteg költséget és fejfájást spórolhatunk meg. Megelőzhetjük a legtöbb meghibásodást, és a teljesítmény csökkenése miatt sem kell aggódni. Ha egy olyan klasszikus, veterán járművünk van, mint egy dongó motor, szintén nagyon egyszerűen elvégezhető a karbantartás. Csupán meg kell találni a megfelelő helyet, ahol minőségi alkatrészeket vásárolhatunk.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A szilárd tüzelésű berendezések karbantartása (x)
  Növelte forgalmát és javította az eredményt tavaly a Bosch
  Csapágy, szimering, seeger gyűrű, és amit róluk tudni érdemes (x)
  Bővíti kisvárdai gyárát a Tunsgram-csoport
  Hatalmas növekedés előtt a karbantartás-tervezés piaca
  Alkatrész nyomtatás útközben 3D nyomtatóval
  Rangos nemzetközi díjat nyert el a Bárdi Autó
  Beruházások az E.ON-tól

További hírek ebben a kategóriában

A budapesti vakáció alatt fedezd...
Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...