Hírek
23446 hír az adatbázisban
Otthoni vércukormérés megfizethető áron (x)
Marketinginfo.hu - 2024-05-23 11:31
Egészségmarketing

A cukorbetegség ma már népbetegségnek számít hazánkban is, ráadásul rengetegen vannak, akik még nem tudnak róla, hogy érintettek lehetnek.

Előfordulhat, hogy már kialakult a diabétesz náluk, de az is, hogy még nem, viszont fokozottan veszélyeztetettek, mert hajlamosak a betegségre.

A cukorbetegeknél kiemelten fontos a vércukor értékének folyamatos monitorozása, ami akár otthon is kivitelezhető. Viszonylag olcsón hozzá lehet jutni vércukorszintmérő készülékhez, illetve a hozzá tartozó tesztcsíkokhoz is. A Patikatt.hu orvostechnikai eszközeinek kínálatában is találhatók kiváló minőségű termékek rendkívül jó árakon az értékek ellenőrzéséhez.

Ez nem igényel nagy anyagi befektetést, ugyanakkor mindenképpen megtérül, hiszen az egészségünk a legfontosabb. Arról nem is beszélve, hogy segíthet a gyógyszerek beállításában, a nemkívánatos tünetek elkerülésében. A betegségeknek mindig van anyagi vonzata is, de ha sikerül kordában tartanunk, az a szervezetünkre is jó hatással van, nem csupán a pénztárcánkra.

Miért fontos mérni a vércukorszintet?

A cukorbetegség megfelelő terápia és diéta segítségével jól egyensúlyban tartható, viszont ehhez elengedhetetlen a rendszeres vércukormérés. Ennek segítségével könnyen beállítható a gyógyszeradag vagy az inzulin mennyisége, a mért adatok alapján pedig a dietetikus tud változtatni az étrend összetételén.

A napi szintű mérés létfontosságú az 1-es típusú, illetve az inzulinnal kezelt 2-es típusú cukorbetegeknek is. A gyógyszerrel kezelt 2-es típusú cukorbetegeknek is sokat segíthet, ha rendszeresen megmérik a vércukorszintjüket.

Ha folyamatosan kontrollálva van, és megfelelő értékeken van tartva a vércukor, az segít az anyagcsere-problémák megakadályozásában, vagy abban, hogy időben fel legyenek ismerve. Ezzel csökken a szövődmények kialakulásának és súlyosságának esélye.

A vércukormérő otthoni használata

A gyors hatású inzulin adagolása a beteg dolga, akinek a kezelőorvosa által meghatározott keretek között kell maradni. Ehhez mindig tudni kell az éppen aktuális pontos értéket. A vércukorszintmérő eszközhöz tartozik egy ujjbegyszúró, egy lándzsa, valamint tesztcsíkok is. Hogyan kell használni?

Először fertőtleníteni kell az ujjat, majd az ujjbegyszúró és a lándzsa segítségével ki kell nyerni egy kis vércseppet. Ezt kell a tesztcsíkra helyezni, majd pedig a tesztcsíkot a mérő megfelelő helyére. A lándzsák és a tesztcsíkok egyszer használatosak, ezeket minden alkalommal cserélni kell.

Milyen gyakran kell mérni a vércukorszintet?

Az 1-es típusú betegek naponta többször mérjenek, hiszen ehhez képest tudják kiszámolni a szükséges inzulinadagot. A pontos értékek ismeretében könnyebben lehet korrigálni a kilengéseket.

Ha 2-es típusú cukorbetegség esetén elegendő az életmód megváltoztatása, akkor néhány hetente étkezés előtt és után másfél órával érdemes megmérni a vércukrot. Ha gyógyszerrel kezelt a beteg, akkor a kezelőorvos a gyógyszer típusának megfelelően tesz javaslatot a mérés gyakoriságára.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Egészségmegőrző kampány Zalakaroson
  Cukorbetegekre vigyáz a BASF

További hírek ebben a kategóriában

A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...
A Decathlon a tavaszi fáradtság ...
Az Egészség Hídja Összefogást se...
Mit tehetünk, ha túl száraz a le...