Hírek
23441 hír az adatbázisban
Kerti növények, melyek mediterrán hangulatot csempésznek a kertbe (x)
Marketinginfo.hu - 2024-04-16 09:18
PR

A mediterrán stílusú kertek sokak számára vonzóak, hiszen a meleg éghajlatú déli országokra emlékeztetnek.

A Görögországban és Olaszországban fellelhető növények akár hazánkban is ültethetőek, feltéve, ha fagytűrő példányokról van szó.

A Kertelünk kertépítő csapata nagyon gyakran kap megrendelést mediterrán stílusú kertek kivitelezésére. Ennek kulcsa elsősorban abban rejlik, hogy milyen növények kerülnek a kertbe.

Babérmeggy

A babérmeggynek nagyon sok fajtája van, melyek közül a legcélravezetőbb, ha egy hazánkban nemesített típust részesítünk előnyben, mivel ezek a hazai hideg teleket is nagyon jól viselik. Fényes levelei miatt ez a növény igazán mutatós, de fürtökben nyíló virágzata is rendkívül látványos. Szinte lehetetlen átlátni rajta, olyan sűrű növényzettel rendelkezik, így hazánkban előszeretettel ültetik sövény gyanánt.

Ciprus

A mediterrán tájak jellegzetes növénye, mely egy örökzöld fenyőféle. Oszlopos növekedés jellemzi. A téli hideget nem kedveli, illetve hazánkban meglehetősen lassan fejlődik. Idővel viszont igazán magasra nőhet és nagyon szép formája lehet, különösen, ha ügyelünk rá, hogy védett helyre kerüljön.

Fügekaktusz

Kevés olyan növény van, mely ennél mediterránabb hangulatú lenne. Ha a kertbe szeretnénk ültetni belőle, akkor a biztosan télálló fajták közül érdemes választani. A nagy, szürke levéltagokból álló fajok a nyári szárazságot és forróságot is nagyon jól viselik. A hazánkban telepíthető, télálló típusok bordó, lila, krémfehér vagy sárga színűek lehetnek.

Golgotavirág

Ez a növény nem télálló, így ha mégis szeretnénk a kertben látni, akkor érdemes dézsában nevelni, hogy télen védett, melegebb helyre tudjuk helyezni. A gyümölcstermelő növények termése a maracuja, mely közkedvelt mediterrán finomság. A golgotavirág kiválóan alkalmas a pergolák befuttatására. Gyorsan fejlődik, így hamar láthatjuk különleges alakú lila-fehér színű virágját.

Lilaakác

A lila, rózsaszín, fehér vagy kékes színű növény tipikus mediterrán növény, mellyel a déli országokban rendszeresen találkozhatunk. Ha lilaakácot szeretnénk a kertben ültetni, akkor azzal mindenképp tisztában kell lennünk, hogy egy erőteljes fejlődésű növény, amely nagy helyet foglal el a kertben.

Virágzáskor nagyon látványos színfoltnak számít a kertben, mondhatni annak ékességévé válik. A nagy méretű, bab jellegű termése emberi fogyasztásra alkalmatlan. Az idős növények komoly súllyal rendelkeznek, így célszerű lehet egy erős támasztékról gondoskodni.

Puszpáng

Hazánkban is nagyon kedvelt sövényféle, amelyet jól lehet nyírni és ezáltal alakítani. Lassan növekszik, így nincs sok gond vele. Nagyon sok fajtája van, többek közttarkalevelű változatokat is nemesítettek a fajból.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Növényvédelmet segítő intelligens alkalmazást fejlesztett a Syngenta
  Dísznövényeket népszerűsítő kezdeményezés indult
  A mediterrán étrend a túlevés ellen is hatásos lehet
  A Gardena a természetért
  A Bayer betekintést nyújt az összes növényvédelmi kutatásába
  Közös ökofejlesztésbe vágnak a legnagyobbak

További hírek ebben a kategóriában

Ha eddig halogattad, most már ne...
Hidraulikatartályok és tartozéka...
A húsipari gépek tömítésére mind...
Érdemes-e beruházni a precíziós ...