Hírek
23469 hír az adatbázisban
Akár 30%-kal olcsóbbak az ünnepi termékek, mint egy éve
Marketinginfo.hu - 2024-03-19 12:10
Kereskedelem

A 2023-asnál jelentősen alacsonyabbak az idei húsvéti szezonban az ünnepi asztal legkeresettebb, legkedveltebb termékeinek árai.

Az árcsökkenés elsősorban a magyar beszerzésű árucikkeket érinti, a húsvéti szezontermékek mellett a trappista sajt ára is csökkent - egy év alatt közel a felére.

Jelentősen kedvezőbb áron vásárolhatnak be idén a fogyasztók az húsvéti időszakban, mint egy évvel korábban. A jelenlegi alacsonyabb akciós árak számos termékkategóriában érvényesülnek, így a húsvéti ünnep során a tavalyi akciós árakhoz képest akár harmadával kevesebbe kerülnek a legkeresettebb termékek.

A húsvét egyik kihagyhatatlan élelmiszere a tojás. Az ALDI már 2022 eleje óta kizárólag magyar forrásból származó tojást kínál üzletei polcain, így a hazai beszállítóknak is köszönhetően mérséklődött valamennyi tojás ára. Az összes tojásterméket figyelembe véve az átlagos árcsökkenés 26%-os, de egyes termékek ára 31%-kal mérséklődött.

A másik legkeresettebb húsvéti termék a torma, amely a 2023-assal megegyező kiszerelésben 24%-kal kerül kevesebbe.

Elengedhetetlenek a húsvéti asztalról a különböző kalácsok, az ALDI kínálatában kapható húsvéti kalácsok kizárólag hazai pékáru-beszállítóktól származnak. Ezeknél a termékeknél átlagosan 12%-kal mérséklődött a fogyasztói ár, a legnagyobb árcsökkenés pedig 25%-os mértékű.

A helyben sült pékáruk, illetve a friss és csomagolt kenyerek esetében 22 termék ára csökkent, átlagosan 11%-kal, de van olyan kenyér is, ami 40%-kal kerül kevesebbe, mint az előző év hasonló időszakában. Ezeknek a kenyereknek mintegy háromnegyede magyar pékségekből származik.

A húsvéti sonkák esetében az árcsökkentéssel érintett termékek jellemzően 3-10%-kal olcsóbbak, a legnagyobb, 14%-os ármérséklés pedig a kötözött lapockát érinti.

Az elmúlt év során jelentősen nőtt a csokoládé világpiaci ára, ennek ellenére az ALDI-nak sikerült a tavalyi árszínvonalon tartani a csokoládétermékek árát, egyes édességeket pedig 30%-kal olcsóbban kínál, mint tavaly ilyenkor.

A 2023-as év elejéhez képest közel felére csökkent a legkeresettebb sajt, a trappista ára az ALDI-nál.

A vásárlók az ALDI húsvéti kuponakciójával további kedvezményt érhetnek el, hiszen 10 000 forint feletti vásárlásuk után a pénztáraknál beválthatnak egy 1200 forintos kedvezményt nyújtó ALDI-kupont.

"Az ALDI húsvétkor is a lehető legtöbb értéket kívánja nyújtani vásárlóinak. Idén további kedvezményeket értünk el beszállítóinknál, és a korábbiakhoz hasonlóan továbbadjuk az árelőnyt a fogyasztóknak, akik a húsvéti pékárukhoz és sonkákhoz, egyes tavaszi zöldségekhez, a tojáshoz vagy a tormához a tavalyihoz képest jelentősen, akár 30%-kal alacsonyabb áron juthatnak hozzá. Az árcsökkentett termékek nagy része magyar forrásból érkezik, így a fogyasztók garantáltan friss áruhoz jutnak, vásárlásukkal pedig a hazai gazdaságot támogatják" - mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Vásárlóival közösen támogatott rászorulókat az ALDI
  Az ALDI nemzetközi beszállítója lett a HELL
  Emelte a béreket az Aldi
  Minden újonnan nyíló ALDI parkolójában lesz e-töltő
  Kivezeti a műanyag bevásárlótáskákat kínálatából az ALDI
  Az ALDI 2,5 milliárd forintot fordít 2020-ban bérfejlesztésre
  Új e-töltőállomásokat nyitott Zalaegerszegen az E.ON
  ALDI és az E.ON együttműködése

További hírek ebben a kategóriában

Így válasszuk ki a megfelelő lán...
Olcsó, de minőségi téli gumit ke...
Bombaárakkal indul a húsvéti sze...
Több mint 600 tonna füstölt húsá...