Hírek
23446 hír az adatbázisban
Vajon milyen kőművesként dolgozni? (x)
Marketinginfo.hu - 2024-03-20 09:49
Karrier

Ha megnézzük a statisztikákat, akkor egyértelműen kiderül, hogy az elmúlt évek során nagymértékben megnőtt a szakmunkások iránti igény a munkaerőpiacon, amelyen mi cseppet sem csodálkozunk.

Az építőipar ugyanis mindig is azok közé az iparágak közé tartozott, amelyek nagyfokú stabilitást mutattak. Jöhetett bármilyen gazdasági helyzet vagy politikai rendszer, a felújítási projektek és az új házak építése akkor sem állt meg.

Ha mi is kipróbálnánk magunkat ezen a területen, akkor itt elérhető kőműves munkakörben álláslehetőség Sopronban. Az alábbiakban pedig megnézzük, hogy melyek azok a kulcsfontosságú készségek, amelyekre szükségünk lesz a betöltéséhez.

Készségek és kompentenciák

Ha kőművesként szeretnénk dolgozni, akkor az alapelvárások közé tartozik a szakirányú végzettség, de szerencsére ez már számtalan tanfolyam keretén belül is megszerezhető, ráadásul viszonylag gyorsan.

Megtanítják nekünk az építészeti és tartószerkezeti terveket olvasását és értelmezését, a kivitelezési munkafolyamatok sorrendiségét, és az eszközök, a kézi szerszámok, a villamos kéziszerszámok, illetve az építőipari kisgépek biztonságos kezelését.

Ami pedig a készségeket illeti, elengedhetetlen a felelősségérzet, a szervezőkészség, a gyors döntéshozatal képessége, a fizikai állóképesség és a megfelelő stressztűrési képesség. Továbbá nem árt még a jó térlátás, a megfelelő kommunikáció, illetve a képi információk feldolgozásának képessége.

Várható fizetés

A rendelkezésre álló adatokból az derül ki, hogy egy szakképzett kőműves, aki érti is a szakmáját manapság minimum nettó 350 ezer forintot vihet haza havonta. De számtalan példát láthatunk arra is, hogy a nettó havi munkabér a 400-500 ezer forintot is megközelíti.

Hogy ez a mi esetünkben pontosan mennyi lesz, azt leginkább az befolyásolja, hogy mennyi tapasztalattal rendelkezünk, és milyen cégnél sikerült elhelyezkednünk. Akadnak ugyanis olyan munkaadók, amelyek a biztosítás és munkaruha mellett cafetériát is ajánlanak. Továbbá a munkába járás támogatása is rendkívül gyakori.

A pozíció hátrányait sem árt szem előtt tartani a jelentkezésnél

Bármennyire is jól hangzanak az építőipari munka által nyújtott változatos munkakörülmények, és a stabilitás, azért a munka komoly fizikai megerőltetéssel jár. Nehéz téglákat, köveket és betont kell emelgetni, nem beszélve a hosszú órákon keresztül történő álldogálásról és a térdelő pozícióban történő munkáról.

Az időjárási viszontagságokat pedig még nem is említettük, amelyek a kőművesek munkájának szintén megterhelő részét képezik. Lehet akármilyen hideg vagy meleg, akkor is dolgozni kell a szabadban.

Ha mindezeket a dolgokat nem tudjuk tolerálni, akkor nem lesz túl hosszú életű a karrierünk ezen a területen. Ha viszont úgy ítéljük meg, hogy menni fog a dolog, akkor mindenképpen érdemes minél előbb leadnunk a jelentkezésünket.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Így pályázz meg hatékonyan egy állást szakmunkásként! (x)
  Már nem csak szakmunkásokból van hiány
  Vadnyugati állapotok a munkaerőpiacon
  A vállalkozások 51 százaléka szakmunkást keres
  Már nem csak szakmunkásokból van hiány
  Szakmunkásokra vadásznak a magyar cégek
  Kitüntetés a 11 legjobb végzős tanulónak
  Új álláskereső portál a Trenkwalder-től

További hírek ebben a kategóriában

A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...
Tízből négy diák úgy látja, könn...