Hírek
23465 hír az adatbázisban
Olcsó, de minőségi téli gumit keresünk? (x)
Marketinginfo.hu - 2024-03-19 11:19
Kereskedelem

A gumiabroncs-vásárlás sosem volt egyszerű feladat. Pláne napjainkban, amikor már rengeteg gyártó termékei közül lehet válogatni.

Sok szempontot figyelembe kell venni a kiválasztásnál, hogy garantáltan az a gumi kerüljön fel az autóra, ami a legjobban megfelel a vezetési stílusunknak és a járműnek is.

Az olcsó valóban jó választás?

A Gumiflex segítségével a gumicsere is egyszerűen elvégezhető. Azonban az, hogy mi kerüljön fel a járműre, már a mi döntésünk lesz, persze tanácsot lehet és érdemes is kérni szakembertől. Gyakori kérdés, hogy az olcsó abroncsok is valóban megfelelnek a gyakorlatban, vagy nem igazán lehet bennük bízni? Önmagában az árcédulát sosem érdemes nézni, sokkal inkább az ár-érték arányra kell koncentrálni. Túlárazott gumikból sincs hiány sajnos, amelyek a gyakorlatban kevesebbet nyújtanak, mint amit a költségek "ígérnek".

A kiváló ár-érték arányú abroncsok közé tartozik a Royal Winter HP is, amin 9 különböző mintablokk felel csak azért, hogy a zajszint minél alacsonyabb legyen. A futófelület merevségét és a hatékony vízelvezetést 3D-s cikkcakk alakú lamellákkal éri el a gumi. Ennek köszönhetően minimálisra csökkentik a megcsúszás esélyét, és még jégen is kiválóan fog tapadni. A középvonali bordák kialakítása, valamint az S alakú lamellák a zajcsökkentéshez is hozzájárulnak, és még a tapadást is javítják. A latyak, valamint a víz elvezetését segítik a széles körbefutó barázdák.

Kiemelkedő téli guminak számít, mivel nagyon stabil vezetést tesznek lehetővé még a leghidegebb körülmények között is. A futófelület mély barázdái még nagy esőzésben is lehetővé teszik a hatékony vízelvezetést, az aquaplanning, a felúszás kockázata nagymértékben lecsökken. Biztonságos utazást, optimális féktávot és tapadást biztosít ez az abroncs.

Nem mindig a legdrágább a legjobb választás

Számtalan példa mutatta már meg azt, hogy egy olcsóbb abroncs is tud legalább (ha nem jobbat) olyan teljesítményt nyújtani, mint egy prémiumkategóriás változat. Ezért is érdemes alaposan mérlegelni az elérhető lehetőségeket, még mielőtt kiválasztunk egy szettet. A nagy, közismert márkák mellett érdemes megnézni az olyan darabokat is, mint a Royal Winter HP. Sokkal költséghatékonyabb rövid és hosszú távon egyaránt, és még a teljesítményről, biztonságról sem kell lemondanunk.

Nem kell a gyors kopástól tartani

Egy abroncs nem feltétlenül lesz azért olcsóbb, mert sokkal kevesebb ideig bírja, mint egy prémium darab. Az alacsony ár mögött állhat innovatív megoldás, költséghatékony előállítási technikák alkalmazása vagy már önmagában az is, ha tömeggyártásban képesek elkészíteni az adott gumit. Ezért sem kell attól tartani, hogy egy olcsó gumiabroncs sokkal gyorsabban elkopik.

Hosszú távon is lehet őket használni, nem kell kompromisszumokat kötni. Vásárlás előtt érdemes lehet kikérni egy szakember véleményét, hogy mégis melyik lehet az ideális választás a saját autónk számára.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Áremelkedés várható a gumiabroncsok piacán
  Ezért jó választás a Gumitop.hu, ha autógumit vásárolnál (x)
  Visszaesett az új gumiabroncsok értékesítése Európában
  Alkotások használt gumiabroncsokból
  A Continental abroncsa ért el első helyezést
  A használt gumiabroncsok 85 százalékát újrahasznosítják
  Trendkörkép a Hankooktól a gumiabroncs evolúciójáról
  Júniusban is téli gumival jár a magyar autósok harmada

További hírek ebben a kategóriában

Akár 30%-kal olcsóbbak az ünnepi...
Bombaárakkal indul a húsvéti sze...
Több mint 600 tonna füstölt húsá...
Így nyomtat egy jó nyomtatási sz...