Hírek
23416 hír az adatbázisban
Jóindulatú prosztatamegnagyobbodás kezelési lehetőségei (x)
Marketinginfo.hu - 2024-03-14 11:29
Egészségmarketing

A benignus prosztata hiperplázia, más néven jóindulatú prosztatadaganat kezelési lehetőségének kiválasztása során több tényezőt is fontos figyelembe venni.

Például a tünetek súlyosságát, a prosztata méretét, a már jelenlévő szövődményeket, a beteg életkorát, kórtörténetét, társbetegségeit, életmódját, egyéni paramétereit.

Az urologiaikozpont.com Prosztatarák Központjában lézeres műtétet, TURP eljárást, valamint vízgőzterápiás (REZÜM) kezelést is végeznek.

Mit érdemes tudni a lézeres kezelésről?

Az innovatív LIFE lézerrendszerrel pontosan elpárologtatható a vizelési panaszokat okozó prosztataszövet anélkül, hogy a környező, mélyebb szövetek roncsolódnának. A fókuszált lézerrel precízen, kizárólag az érintett szakaszon lévő sejtek "távolíthatók" el.

Az erek jelentős része a vágás során el is záródik, mindez köszönhető a lézer hő és koagulációs hatásainak. Mivel minimális vérzéssel jár csupán ez a műtéti eljárás, így előnyös azok számára is, akik vérhígító kezelésben részesülnek.

A lézeres beavatkozás előnyei, hogy kíméletes, mégis hatékony, gyorsan enyhíti a tüneteket, minimális vérzés mellett kisebb mértékű a fájdalom is. Továbbá rövidebb a kórházban töltött idő, valamint a felépülés is. Fontos kiemelnünk, hogy nem terheli a kardiovaszkuláris rendszert, nincs hatással a vizeletmegtartási képességre.

Prosztata transzuretrális rezekció, TURP műtét

A Déli Klinika Urológiai Központ urológus szakorvosai a transzuretrális prosztata rezekció műtét során speciális eszközt alkalmaznak. A rezektoszkópot a húgyhólyagba vezetik a húgycsövön keresztül. Az Déli Klinika Urológiai Központban használt digitális resectoscope kiváló minőségű full HD kamerával rendelkezik, amely lehetővé teszi az operáló szakorvosnak a műtéti terület precíz és nagy felbontású vizsgálatát.

Az eszköz elektromos vágókaccsal is felszerelt, amely magas frekvenciájú áramot használ fel a vágáshoz, az erek lezáráshoz és a vérzéscsillapításhoz. A folyamat során eltávolítják a prosztataszövetet, amely a húgycsövet szűkíti, és az eltávolított részeket elküldik kórszövettani vizsgálatra. A műtét után ideiglenes hólyagkatétert helyeznek be.

REZÜM, vízgőzterápiás kezelés

A REZÜM vízgőzterápiás beavatkozás egy minimálisan invazív eljárás, mely során speciális műtéti technológiát alkalmaznak a húgycsövet beszűkítő prosztatasejtek elpusztítására. A REZÜM eszköz kombinálja a rádiófrekvenciás energiát és a vizet, tulajdonképpen így hoz létre vízgőzt.

A vízgőz beinjektálása hatására az érintett prosztataszövetben gyors sejt- és szövetelhalás következik be. A szervezet természetes gyógyulási folyamata során ezek észrevétlenül lebomlanak, így végül megszűnnek a vizelési panaszok.

A legoptimálisabb kezelési mód kiválasztása mindig egyénfüggő, azaz személyre szabottan történik, az első lépés természetesen a szakorvosi konzultáció.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Bajuszt növesztettek a Szentkirályi ásványvizek
  Kórházi felújítást támogatott a Poli-Farbe
  A vesekő megelőzését támogatja a Szentkirályi
  Bajusz és támogatás a Mercedestől

További hírek ebben a kategóriában

Az Egészség Hídja Összefogást se...
Mit tehetünk, ha túl száraz a le...
A Semmelweis Egyetem és a BioTec...
A GE HealthCare csúcstechnológiá...