Hírek
23416 hír az adatbázisban
A GE HealthCare csúcstechnológiás Mammo kampánya
Marketinginfo.hu - 2024-03-08 15:42
Egészségmarketing

A régióban elsők között biztosít vizsgálatokat az európai kezdeményezés Budapest, Újszász és Túrkeve állomásain.


A mellrák a nők körében a leggyakoribb daganatos megbetegedés, amely minden évben milliókat érint világszerte. Bár a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel jelentősen hozzájárul a betegséggel járó kockázatok csökkentéséhez, sokan, tartva a folyamat esetleges kellemetlenségeitől, nem teszik meg a szükséges lépéseket. Annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a női egészségtudatosság fontosságára, a nemzetközi nőnap alkalmából Magyarországra érkezik a legmodernebb technológiával felszerelt GE HealthCare Mammo busz, amely a közép- és kelet-európai régióban elsők között hazánkban biztosít mammográfiai szűréseket. A busz itt tartózkodása alatt közel 500 nő vesz részt a magas színvonalú berendezéssel elvégzett vizsgálatokon Budapesten, Újszászon és Túrkevén. A kezdeményezés nyitó rendezvényén különböző területekről meghívott szakemberek járták körbe, hogyan tudnak együttműködve, közösen tenni azért, hogy a szükséges és ajánlott szűrővizsgálatokon minél többen részt vegyenek az egészségük megőrzése érdekében.

2020-ban közel 2,26 millió nő nézett szembe világszerte a mellrákkal és várhatóan minden 8. nőt érint ez a betegség élete során. Annak érdekében, hogy a betegséggel járó kockázatokat csökkenteni lehessen, a legfontosabb lépés a daganatos elváltozás időben történő azonosítása. A korai felismerésben pedig elengedhetetlen szerepe van a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvételnek, hogy a betegségre egy olyan stádiumban derüljön fény, amikor a legnagyobb esély van a betegség sikeres kezelésére. Ennek ellenére a meglévő hazai országos szűrőprogram keretében szervezett vizsgálatokon jelenleg csak a nők 30-40 %-a vesz részt.

"A legfrissebb adatok szerint Magyarországon évente mintegy 8.500 új emlő daganatos megbetegedést és közel 2.200 halálesetet regisztrálnak. Hazánkban az emlőszűrés már 2002 óta elérhető, amelynek célja, hogy a kifejlődés kezdeti szakaszában lévő tünetmentes szöveti elváltozásokat kimutassa" - osztotta meg Bertókné Tamás Renáta, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Szűrésirányítási főosztályvezetője a beszélgetés során. "Jelenleg a népegészségügyi célú emlőszűrésre 45-65 év közötti nők kétévenként kapnak meghívólevelet a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ közreműködésével. A 20 év tapasztalata alapján és a megújuló evidenciákat figyelembe véve tervezik a szűrési korosztály kiszélesítését 40-70 évre. A meghívottak részére jelenleg 43 szűrőállomás áll rendelkezésre az országban, tehát a lehetőség a vizsgálatok elvégzéséhez adott. Fontos azonban kiemelni, hogy a rákmegelőző állapotok minél korábbi felismerésében maguk a nők tehetnek a legtöbbet, azzal, hogy részt vesznek a szűrővizsgálaton."

Az orvosi berendezések és digitális megoldások fejlesztése mellett a GE HealthCare a társadalmi felelősségvállalást is kiemelten fontosnak tartja. Ennek jegyében indította útjára "A gondoskodás, amely minden nőhöz eljuthat" kezdeményezését, melynek célja, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet a női egészségtudatosságra és ösztönözze a nőket a szűrővizsgálatokon való részvételre a mellrák korai felismerésének érdekében.

"A személyre szabott egészségügy rendszerszintű megoldásokon keresztül valósítható meg, ehhez új együttműködési formákra van szükség, amelyeknek célja a páciensek támogatása a teljes betegút során, az első elvégzett szűréstől kezdve, a diagnosztikai vizsgálatokon, a kezeléseken át az egészségmegőrzésig, tájékoztatásig és oktatásig. Ezt a célt szolgálja figyelemfelkeltő kampányunk is, amelyben partnereink, meghívott szakértőink és civil szervezetek közösen támogattak bennünket." - hangsúlyozta Földvári Jutas Szvilen, a GE HealthCare közép - és kelet-európai ügyvezető igazgatója. "Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy technológiáink révén segítsük a daganatos elváltozások mihamarabbi észlelését és enyhítsük a páciensek vizsgálat okozta szorongását. Innovatív megoldásaink hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen a várakozási idő, csökkenjen a szükségtelen vizsgálatok száma, amellett, hogy diagnózis pontosabbá és gyorsabbá váljon ."

A beszélgetésen dr. Kovács Eszter, a Jávorszky Ödön Kórház radiológusa fontos megállapításokat téve oszlatta el a különböző tévhiteket: "Ne öntudatosan, hanem egészségtudatosan éljük az életünket. Ne dőljünk be a városi legendáknak, hogy a mammográfiás vizsgálattól vagy az emlőt ért ütéstől emlőrákot kaphatunk, valamint tudjunk arról, az emlőfájdalom a változó korral jár együtt és gyakran csak az egyik oldalt érinti. Az emlőrák a nőknél a világon a leggyakoribb daganatos megbetegedés, de korai stádiumban, ha nincs távoli szervet érintő áttétel, várhatóan 80%-ban gyógyítható. Éljünk a lehetőséggel és járjunk mammográfiás szűrésekre, ha itt az ideje!" - javasolta.

A magyarországi kezdeményezést az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége is támogatta, Neil Pickett kereskedelmi tanácsos nyitó beszédében kiemelte: "Büszkék vagyunk arra, hogy támogathatjuk a GE HealthCare figyelemfelkeltő kezdeményezését. A mellrák nők milliói érint, és a betegség korai felismerése életmentő lehet. Az ehhez hasonló szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel alapvető szerepet játszik a nők egészségének megőrzésében."

A programokat követően a vendégeknek és szakmai résztvevőknek arra is lehetősége nyílt, hogy megtekintsék a GE HealthCare legmodernebb technológiával felszerelt mammográfiai vizsgálatokat végző buszát.

A közép- és kelet-európai régióban idén először hazánkban biztosít mammográfiai szűréseket a GE HealthCare Mammo Busza. A busz 3 hétig tartózkodik Magyarországon, amely idő alatt közel 500 nő vesz részt a magas minőségű berendezéssel elvégzett vizsgálatokon először Budapesten, majd Újszászon és Túrkevén.

A GE HealthCare Mammo buszban bemutatott diagnosztikai eszközök:
Mammográfia: Senographe Pristina, Pristina Dueta™ Patient-Assisted Compression
A jelenleg elérhető egyik legmodernebb és legkorszerűbb technológiát alkalmazó mammográf berendezés, amelyet páciensek, radiográfusok és radiológusok segítségével fejlesztettek ki a páciensek igényeit szem előtt tartva.
Ultrahang:Abus Invenia 2.0 - ultrahangrendszer, melyet a mammográfia mellett használva 57%-kal növeli a mellrák kimutatásának érzékenységét sűrű mellszövetben.

A GE HealthCare szakmai kerekasztal-beszélgetésének résztvevői és az esemény felszólalói:
 
  • Földvári Jutas Szvilen - a GE HealthCare közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója
  • Neil Pickett - Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa
  • Bertókné Tamás Renáta - a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Szűrésirányítási főosztályvezetője
  • dr. Kovács Eszter - a Jávorszky Ödön Kórház radiológus adjunktusa, Vác
  • dr. Koiss Róbert - nőgyógyász, onkológus
  • dr. Szegedi Andrea - Medoc Egészségközpont tulajdonosa
  • Tóth Krisztina - az Összefogás a Mellrák Egyesület alelnöke
  • Farkas-Mágori Csilla - mellrák túlélő
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Együttműködik az SZTE és a GE Healthcare Magyarország
  Megjelent az egészséges női mell kézikönyve
  A korán kelő nőknél kisebb eséllyel alakul ki mellrák
  A Women’secret mozgalma a mellrákos betegekért
  Növelheti a mellrák kockázatát a nőknél a sok szalonna és kolbász fogyasztása
  Az ALDI idén is összefog a mellrák ellen
  Magyar fejlesztés segíti a Téli Olimpia sportolóit és orvosait
  Rózsaszín ételekkel a mellrák ellen
  A Tesco vásárlóival együtt harcol a mellrák ellen
  Az MVM a mellrák megelőzéséért
  Az ALDI támogatja a Go Pink kezdeményezést
  Hatvanmillió forintos AVON-adomány
  10,5 millió forinttal támogatja a Tesco a rák elleni küzdelmet
  A Tesco is kiáll a rák elleni küzdelem mellett
  A GE Healthcare új befektetése
  Mozgósít az AVON mellrákellenes kampánya
  Tízezren az AVON mellrákellenes sétáján
  Új GE Healthcare CT-k a Honvédkórházban
  Az ALDI 600 000 forinttal támogatja a Magyar Rákellenes Ligát
  Gomba vásárlásával a mellrák-kockázat csökkentéséért
  Ezrek csatlakoztak az Avonhoz a mellrák elleni küzdelemben
  Mellrák ellen kampányol a Tefal
  Mellrák ellen kampányol a Samsung

További hírek ebben a kategóriában

Az Egészség Hídja Összefogást se...
Mit tehetünk, ha túl száraz a le...
A Semmelweis Egyetem és a BioTec...
Jóindulatú prosztatamegnagyobbod...