Hírek
23465 hír az adatbázisban
Divat & Társadalmi Fejlődés
Marketinginfo.hu - 2024-03-07 09:15
CSR

Bár az elmúlt 100-120 évben a nők számos területen óriási előrelépéseket értek el, még mindig jelentős egyenlőtlenségek tapasztalhatóak pláne a munkaerőpiacon.

Gyakran előfordul, hogy ugyanazért a munkáért kevesebbet fizetnek nekik, mint a férfiaknak, és ennek hátterében a hagyományos nemek közötti szerepek állhatnak. Az egyenlőség előmozdítása azonban nemcsak erkölcsi, hanem gazdasági érdek is. Fontos, hogy a nők mindig érezzék, hogy értékes tagjai a társadalomnak, és hogy mindennapjaik során figyelemmel és tisztelettel fordulunk feléjük. A kölcsönös tisztelet és megbecsülés teremti meg az egyenlőtlenségek nélküli társadalmat, ahol mindenki számít, és mindenki lehetőséget kap a teljes kibontakoztatásra.A Nőnapot Magyarországon először 1927-ben ünnepelték meg. A magyar nőmozgalom kezdeményezésére vezették be, és az évforduló március 8-ra esett. Az ünnep a Nők jogainak és szerepének ünneplésére szolgál, valamint a női egyenjogúságért vívott küzdelmekre emlékeztet.

"A női divat például jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt évszázad során. A 20. században, különösen az 1920-as évektől kezdve, számos stílusirányzat és trend alakult ki, amelyek meghatározták a női öltözködést és megjelenést. Az 1920-as években, az úgynevezett "dzsessz korszak" idején a női divatot a bátor és modern stílus jellemezte. A flapper ruhák, rövid szoknyák, egyenes szabású ruhák és fényes anyagok voltak divatosak. A nők ebben az időszakban előszeretettel viseltek kalapot, hosszú gyöngyöket és szűkítették a derekat, hogy kiemeljék az alakjukat. Az 1930-as években a divatban már visszafogottabb stílusok uralkodtak, amit a gazdasági válság és a világháború hatása is befolyásolt. A nők hosszabb szoknyákat és derékon még szűkebb fazonokat viseltek, melyek kiemelték a nőies vonalakat. A ruhákhoz gyakran tartozott elegáns kabát vagy kabátka.Az 1940-es években a háborús idők és az anyagi korlátok miatt a divat ismét egyszerűbbé vált. A nők munkás stílusú ruhákat viseltek, gyakran egyenes szabású szoknyákat és blúzokat. A praktikusság és a megbízhatóság volt a divat vezérfonala ebben az időszakban. Az 1950-es években újra felfedezték a nőiességet és az eleganciát. A divatikonok, mint például Marilyn Monroe és Audrey Hepburn, hatással voltak a divatra, és a széles szoknyák, a testhez simuló ruhák és a hangsúlyosan kiemelt derékvonalak váltak divatossá. Az 1960-as években forradalmi változások zajlottak a divat világában. A miniszoknyák és a geometrikus minták váltak divatossá, amelyeket a mod stílus és a szabadságérzet inspirált. Ebben az időszakban a nők a ruhák mellett egyre gyakrabban viseltek nadrágot is.Az 1970-es években a divatot a bohém stílus, a szabad szabású ruhák és a természetes anyagok határozták meg. A farmer, a flitteres felsők és a virágos minták voltak divatosak, miközben a nők kifejezték szabad gondolkodásukat és individualitásukat. Az 1980-as években a divat extravagánsabbá vált, jellemzőek voltak az erős színek, a nagy vállak és a túlméretezett ruhadarabok. A divatikonok, mint például Madonna, nagy hatással voltak a divatra, és a "power dressing" trendje vált divatossá, amely a női erő és határozottság kifejezésére törekedett. Az 1990-es években a divat sokszínűvé vált, és számos stílus és irányzat volt jelen egyszerre. A minimalistább, letisztultabb vonalak mellett a grunge stílus is népszerűvé vált, ami lazább, bővebb ruhákat és kopottasabb megjelenést jelentett.Az 2000-es években a divat egyre inkább globalizálódott és digitálissá vált. Az internet és a közösségi média megváltoztatta a divatipar működését és kommunikációját, és a divat irányzatai gyorsabban változtak, mint valaha. Az individualitás és az önkifejezés egyre nagyobb szerepet kapott a divatban, és a nők széles választékkal rendelkeznek az öltözködés terén, hogy kifejezzék saját stílusukat és személyiségüket.
Nagyon fontos szempontnak tartom, hogy a választott ruhadaraboknak kényelmesnek és stílusosnak kell lenniük. Egy szép ruha mindig jó választás lehet, de ne feledkezzünk meg az összképről, hogy mit szeretnénk közölni a külvilággal. A kiegészítőkkel és a sminkkel egyedivé tudjuk tenni a megjelenésünket. Törekedjünk arra hogy a kinézetünk az egyediségről és az önkifejezésről szóljon. A sminkelést nagyon fontosnak tartom a ruhák tökéletes kiegészítői lehetnek, játszhatunk a színekkel amik harmonizálhatnak a hangulatunkkal és a szettünkkel, legyen szó egy viszafogottabb sminkről ami legalább olyan hatásos lehet, mint egy erőteljesebb, ami karakteresebb összképet ad attól függően, hogy milyen alkalomra készülünk. A hétköznapokon a jól megválasztott színek és a természetes smink megőrzi a friss és fiatalos megjelenést. Egy elegáns nyaklánc, egy szép karkötő vagy egy kifinomult óra mindig jól mutat ezekkel nem tudunk mellé nyúlni. Viszont a divat nem csak ruhadarabok összessége. Az igazi stílus az egyéniségünkből a kisugárzásunkból fakad, de nem elhanyagolható az éppen aktuális hangulatunk sem. A Nőnap is egy tökéletes alkalom arra, hogy kifejezzük Önmagunkat, stílusunkat. " - mondta Corata Mónika, a Pomme Verde ruhamárka tulajdonosa.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Munkaerőpiac: sosem látott aktivitási arány a nők körében
  Nem virág kell a nőknek, hanem támogató munkahely
  Már bátrabban váltanak a nők munkahelyet
  Mi is kell a nőknek a munkahelyen?
  Telekom a tehetségek támogatásáról és a női példaképek fontosságáról
  Az AVON Nőnap alkalmából változásra szólít fel
  A Dreher Sörgyárak ünnepli a nőnapot
  A Vodafone nőnapi kampánya
  Az AVON a nők jogaiért
  A Women’secret kampánya a Nőnapra
  A Springfield neves női illusztrátorokkal ünnepli a nőnapot

További hírek ebben a kategóriában

Megoldások a holnapért program
Országos összefogás segíthet a k...
65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...