Hírek
23416 hír az adatbázisban
Milyen hibákat nem szabad elkövetni az állásinterjún...
Marketinginfo.hu - 2024-02-19 09:20
Karrier

Milyen hibákat nem szabad elkövetni az állásinterjún, ha a gyártás-termelés világában szeretnénk elhelyezkedni?

A gyártás-termelés szektorban való munkavégzés manapság igazán kifizetődő, ráadásul az alkalmazottak számos, alapbéren felüli juttatásban részesülnek, így sokak számára vonzó ez a terület. Akár szellemi, akár fizikai munkavégzés a célunk, az állásinterjú egy olyan mérföldkő, melyen túl kell esnünk, ha el akarjuk nyerni az adott pozíciót.

Kell egy jó önéletrajz

Ahhoz, hogy elhelyezkedjünk ezen a területen először is egy jó önéletrajzra lesz szükség, amit az álláshirdetést figyelembe véve tudunk elkészíteni. A https://erdallas.hu/allasok/gyartas-termeles online platformon számos állás munkaajánlat közül válogathatunk.

Gyárban dolgozni ma már egyáltalán nem szégyen és nem is olyan rossz, mint azt sokan gondolják. Ahhoz képest, hogy egyes pozíciók akár nyolc osztállyal is elérhetők, igazán jó fizetés jár értük. Cégtől függően számos pozitívummal számolhatunk, mint például a céges buszjárat vagy a vállalat által fizetett egészségbiztosítás. Természetesen az előnyök mellett hátrányokkal is szembesülhetünk, azonban ez minden munkahelyre és szektorra igaz.

Most pedig nézzük, milyen hibákat kell elkerülni a CV elkészítése során.

Nem nézünk utána a cégnek

Természetesen nem kell tudni betéve a cég történetét évszámokkal tűzdelve, azonban nagy hiba, ha alapvető dolgokat sem tudunk a helyről, ahol a jövőben dolgozni szeretnénk. Legalább azt érdemes tudni, hogy nagyjából mekkora a vállalat, vagy milyen részlegek vannak a cégen belül.

Negatív színben tüntetjük fel magunkat

Furcsának tűnhet, hiszen mégis ki tesz ilyet? Stresszhelyzetben viszont könnyen előfordulhat, hogy olyan dolgok is kicsúsznak a szánkon, amikről alapvetően nem beszélnénk. Ilyen például, hogy amikor rákérdeznek a hibáinkra, hosszan ecsetelni kezdjük, míg a legjobb tulajdonságainkról alig tudunk pár szót ejteni.

Az önéletrajzon és az állásinterjún is tudnunk kell marketingelni magunkat, vagyis kiemelni, hogy miért járna jól velünk a cég. Persze, nem kell túlzásba esnünk, hiszen azzal átesünk a ló túloldalára és könnyen azt hihetik, hogy eltúlozzuk a dolgokat.

A lelkesedés hiánya

Nem kell tapsikolva, csillogó szemekkel arról áradoznunk, hogy egész életünkben erre a munkalehetőségre vártunk, de ha teljesen passzívak vagyunk, akkor sok jóra nem számíthatunk. Színészkedés helyett egész nyugodtan kimutathatjuk az érzéseinket és lelkesedhetünk, ha valami nekünk tetsző dolog hangzik el.

Emellett az is a lelkesedésünket mutatja, ha az interjú végén mi is kérdezünk, például a megpályázott pozíció kapcsán. Ez mindenképp imponál a HR-esnek és a vezetőnek, így készüljünk előre pár kérdéssel.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kérdések az állásinterjún - amikor a jelentkező kérdez
  Mitől lesz jó egy önéletrajz?
  Az álláspályázat sikerének kulcsa, avagy hogyan nyerjünk az állásinterjún?
  Miért egyre népszerűbb a videós álláspályázat a munkáltatók körében?
  Miért nem adnak a cégek visszajelzést az állásinterjú után?
  Élmény lesz az állásinterjú?
  Egyedi módon toboroz a Decathlon
  Rendhagyó állástoborzás a Heineken-től

További hírek ebben a kategóriában

Vajon milyen kőművesként dolgozn...
A magyar vállalkozónők kevésbé a...
Már bátrabban váltanak a nők mun...
Férfiként könnyebb érvényesülni ...