Hírek
23465 hír az adatbázisban
Hang- és hőszigetelés egyetlen lépésben? Ma már ez sem lehetetlen! (x)
Marketinginfo.hu - 2024-02-12 09:51
PR

Az energiaárak egekbe szökése lehetett az a pont a felhasználóknál, amikor elhatározták, hogy nem fogják tétlenül kiszolgáltatni magukat a kiszámíthatatlan változásoknak.

Pontosan ez volt az egyik oka annak, hogy az energiatakarékosság felé fordult a figyelem.

Vajon hogyan tudunk kevesebb pénzből azonos feltételeket teremteni? Természetesen többféle opció létezik, de az egyik tagadhatatlanul az, hogy gondoskodunk a szigetelésről.

Két legyet egy csapásra?

Ha jól választunk, akár az is megtörténhet, hogy több igényünk, elvárásunk is abszolút valóra válik. A Józan Kft. üveggyapot szigetelésével például egyszerre tudunk gondoskodni a hang- és a hőszigetelésről is. Amennyiben nemcsak a hő megtartása érdekében vetnénk be a szigetelést, hanem amiatt is, hogy a kívülről érkező zajokat mérsékeljük, akkor ez egy kiváló opció lehet.

A Knauf NatuRoll Pro üveggyapot szigetelés például egy több funkciót is ellátó szigetelőanyag. Nézzük meg, hogy milyen pozitív tulajdonságai vannak, amelyek miatt megéri ezt választani.

Az üveggyapot előnyei

Természetesen minden szigetelőanyagnak megvannak a maga kedvező vonásai, ám több paraméter is akad, amelyek mentén eltérnek egymástól. Mivel ezeknek sok esetben komoly relevanciája van, ezért érdemes alaposan megfontolni, hogy mikor melyik mellett határozzuk el magunkat.

Az üveggyapot például hidrofób alapanyag, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem tartja, szívja magába a nedvességet. Ez fontos tulajdonság, mert így ettől nem kell félteni magát a szigetelést. Azonban a páralecsapódás ellen így is védekezni érdemes, mégpedig arról az oldalról, ahonnan a nagyobb meleg érkezik. Ehhez párazáró réteg kialakítása javasolt, amit például a megfelelő fóliák alkalmazásával könnyedén meg tudunk valósítani, kizárva annak a lehetőségét, hogy a pára kicsapódjon az üveggyapoton, illetve az anyagán belül.

Amit kár is lenne veszni hagyni, hiszen az üveggyapot kiváló hőszigetelő képességű, sőt kifejezetten jó hangszigetelő is. Pontosan ezen tulajdonságai teszik tökéletessé arra, hogy belső szigetelésként hasznosítsuk. Ellenálló a tűzzel szemben, s emellett rendkívül tartós, amelyek szintén fontosnak bizonyulnak, amikor a szigetelés kialakításáról van szó.

A Knauf NatuRoll Pro üveggyapot szigetelés ráadásul az ECOSEŸ technológiának köszönhetően teljesen szagtalan, puhább tapintású, kevésbé porképző, valamint nagyon egyszerűen kezelhető és vágható anyag.

Hol alkalmazhatjuk?

Szigetelésre többféle esetben is szükség lehet. A legtöbbször ennek kapcsán a külső felületek burkolására gondolunk, ám az épületen belül is időnként nagy haszna van a szakszerűen kivitelezett hő- és hangszigetelésnek. Ilyen például a mennyezet, illetve az álmennyezet, a válaszfalak, gipszkartonfalak szigetelése is, valamint tökéletes a fém vagy fa alapszerkezettel rendelkező ingatlanokban történő felhasználásra is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A szigetelési munkák elmaradhatatlan kiegészítői (x)

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...