Hírek
23465 hír az adatbázisban
Új igazgató a kecskeméti Mercedes-Benz gyár élén
Marketinginfo.hu - 2024-01-24 12:33
Karrier

Jens Bühler tölti be januártól a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.) igazgatói pozícióját, illetve CEO funkcióját.

A vállalatnál 21 éve különböző vezetői pozíciókban dolgozó szakember új szerepkörében a folyamatban lévő gyárbővítésért, valamint az MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture) és MBEAM (Mercedes-Benz Electric Architecture Midsize) platformok jövőbeni modelljeinek gyártásba történő integrálásáért felel.

Jens Bühler gépészmérnöki tanulmányait követően 2003-ban csatlakozott a vállalathoz a Mercedes-Benz sindelfingeni gyárában gyártási folyamatokért és anyagtechnológiáért felelős szakemberként. A folyamattervezésben betöltött különböző szerepek után 2014-ben vette át a pekingi Beijing Benz Automotive Company (BBAC) üzemben az MRA sorozat (GLC és E-osztály) gyártástervezési feladatainak vezetését, és jelentős szerepet vállalt a BBAC MRA II gyárbővítésének felépítésében. Később a kecskeméti gyárbővítés projekt tervezéséért, majd 2018-tól a Mercedes-Benz Operations stratégiai irányainak, illetve irányítási modelljének a kialakításáért volt felelős.

2021 óta vezeti a Mercedes-Benz globális gyártervezési területét. Ebben a pozícióban jelentős szerepe volt a Mercedes-Benz Cars gyártástervezési funkcióinak átalakításában, és lefektette a Mercedes-Benz AG jövőbeni gyárainak tervezési irányelveit. Széleskörű projektmenedzseri tapasztalatával - és az általa vezetett csapattal - az elmúlt három évben világszerte ő irányította a vállalat építési és gyártósori projektjeit.

"Nagy megtiszteltetés, hogy kineveztek igazgatónak egy olyan gyár élére, melynek bővítéséért korábban feleltem. A folyamatban lévő bővítésnek köszönhetően a kecskeméti a világ egyik legjelentősebb Mercedes-Benz gyárává válik majd. Az elkövetkező évek a jövőbeni "Made in Kecskemét" modellek bevezetésének köszönhetően izgalmas kihívásokat tartogatnak, amiben nagyon számítok a nagyszerű kecskeméti csapatra" - mondta Jens Bühler.

Bühler 2024 januárjában Christian Wolfftól vette át a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetését - aki nyolc évig irányította az üzemet, majd ezt követően nyugdíjba vonul.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Akkumulátorbeszerelő-üzemmel bővül a kecskeméti Mercedes-gyár
  A Mercedes bővíti modellportfólióját
  Ösztöndíjprogram a Mercedes-Benz-tól
  Új ügyvezető igazgató a Mercedes-Benz Hungária Kft. élén
  Munkaadókat díjaztak
  Jelentett a Mercedes-Benz
  Átadták a Mercedes-Benz Academy Kecskemétet
  Ügyvezetőváltás a Mercedes-Benz Hungária élén

További hírek ebben a kategóriában

Márkus Gergely lett a Mastercard...
A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...