Hírek
23465 hír az adatbázisban
Egyedülálló beruházás a BioTechUSA-tól
Marketinginfo.hu - 2024-01-24 11:57
Márkák

Egymilliárd forintból megvalósuló beruházással fejlesztette tovább gyártó- és logisztikai központját a BioTechUSA-cégcsoport.

Ismét jelentős mérföldkőhöz érkezett a tisztán magyar tulajdonban lévő BioTechUSA-cégcsoport, melynek gyártó- és logisztikai központja új, modern automata raktárral bővült Szadán. A beruházásnak köszönhetően még gyorsabbá válik a fogyasztók és üzleti partnerek rendeléseinek kiszolgálása, emellett pedig a munkatársakat a logisztika más területein tudja foglalkoztatni a cég, amely változatosabb munkahelyi körülményeket biztosít számukra. A több mint 1 000 négyzetméter hasznos összterületű, vadonatúj, négyszintes, modernebb és kényelmesebb szociális blokkok kialakításával pedig a vállalat célja, hogy növelje munkaerőmegtartó képességét. Az automata raktár fejlesztése 1 milliárd forintból valósult meg, melyből az állami támogatás mértéke 245,4 millió forint.


Hatalmas versenyelőny: saját gyártás és logisztika

A BioTechUSA-cégcsoport saját tulajdonban lévő gyártóüzemeit és logisztikai központját Szadán és Dunakeszin alakította ki, összesen közel 44 000 négyzetméter hasznos összterületen, 24 000 raklap tárolási kapacitással. Itt gyártja és csomagolja termékei túlnyomó részét: évente 20 millió szeletet, 20 ezer tonna port, 1 milliárd kapszulát és tablettát. A világon kevés étrendkiegészítő és speciális élelmiszer gyártó cég mondhatja el magáról, hogy saját gyárral és logisztikai központtal rendelkezik, mely lehetőséget ad arra, hogy a vállalat egyedi, minőségi termékeket állíthasson elő, másrészről pedig arra, hogy a fogyasztói igényeket gyorsan, flexibilisen és magas minőségben szolgálja ki. Mindkét telephelye ugyanazon minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági szabványoknak ISO 9001, ISO 22000, FSSC 22000, GMP, IFS Food és Halal - megfelelően működik, melyeket folyamatosan fenntart, auditál, illetve a piaci igényeknek megfelelően bővít és fejleszt.


Automata raktár: újabb, a cégcsoport életében egyedülálló beruházás

A 450 négyzetméter alapterületű, kétszintes automata raktárban szintenként 20 sor, összesen 9 600 láda helyezkedik el, melyek ki- és betárolását 4-4 rakodógép végzi. A két szint közötti ládamozgatást 3 lift segíti, a folyamatot pedig a munkatársak 6 kezelőpulton keresztül irányítják. A havonta nagyságrendileg 60 000 rendelés lebonyolítására és 300 000 darab termék tárolására képes raktár a hagyományos, "ember az áruhoz" elvvel szemben az "árut az emberhez" elven működik, amelynek egyik legnagyobb előnye, hogy a dolgozó részéről nem igényel fizikai raktári bejárást. A fejlesztésnek köszönhetően - amennyiben az automata raktár összes kiszedési pontja teljes kapacitással üzemel - percenként 8 rendelés kiszedésére képes, ami töredéke a hagyományos komissiózásnak, azaz a kézi kiszedésnek. "Folyamatosan fejlesztünk, amely nemcsak a termékfejlesztésben és az üzletstratégiában, hanem a kiszolgálási hatékonyságunkban is megmutatkozik. Új automata raktárunk segítségével gyorsabban és kevesebb hibával tudjuk eljuttatni a csomagokat fogyasztóinkhoz, hogy ezzel is fokozzuk a vásárlói élményt" - mondta el Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa.

A teljes beruházás - beleértve például a vállalatirányítási rendszer fejlesztését, az anyagmozgató gépek és a szükséges eszközök beszerzését is - összesen 1 milliárd forintból valósult meg, amelyből az állami támogatás mértéke 245,4 millió forint.


Modernizálás a dolgozók kényelmének és jólétének érdekében

A szervezetfejlesztés következő lépéseként a közelmúltban a cégcsoport Ezred utcai bérelt raktárának költözése és az ezzel járó logisztikai rendszerintegráció is sikeresen lezajlott. Közel 80 munkatárs döntött úgy, hogy a megváltozott munkavégzési helyszín ellenére is a cégnél képzeli el jövőjét. Mindezeken túl a vállalat szadai komplexumának modernizálása keretében vadonatúj, több mint 1 000 négyzetméter hasznos összterületű szociális blokkokat is fejlesztett. "Közel 600 munkavállalónk dolgozik Szadán hétfőtől péntekig 2 műszakos munkarendben, kényelmes, rendezett munkakörnyezetben. A 2023-as létszámbővülés miatt, illetve dolgozóink kényelme érdekében a logisztika területén jelentősen megnöveltük az öltözők és az étkezőterület méretét. A szociális juttatások körében minden dolgozónk számára a kötelező szünetidőnél többet biztosítunk fizetett munkaidőként. Emellett kollégáink sportolásának és egészségének támogatása érdekében egy teljesen felszerelt, kétszintes edzőtermet is kialakítottunk új épületegységünkben. Célunk, hogy vonzó munkakörnyezetet biztosítsunk munkatársaink számára, fokozzuk lojalitásukat és így hosszú évekig dolgozhassunk együtt" - mondta Markovics Diána, a BioTechUSA-cégcsoport ellátási területekért felelős ügyvezető igazgatója.


Tudatos építkezés: újabb fejlesztések a láthatáron

A vállalat 2024-ben is folytatja fejlesztéseit a hosszútávú omnichannel üzleti stratégiájával összhangban. Ennek lényege, hogy a cégcsoport minden lehetséges platformon értékesít: termékeihez hozzá lehet jutni offline és online, saját és partneri webáruházakban és boltokban, edzőtermekben, hipermarketekben, élelmiszerbolt-láncokban, drogériákban, töltőállomásokon és patikákban. Az óbudai központi irodaház korszerűsítése és edző- és boxteremmel történő bővítése mellett egy prémium, évi több mint 50 millió fehérjeszelet előállítására alkalmas gyártósor kialakítása is folyamatban van a szadai gyártó- és logisztikai komplexumban. Az év során megkezdik az üzemi szociális épületrész bővítését szolgáló beruházásukat is, mely során növelik az öltözők és az étkező területét. Mindezekkel párhuzamosan pedig a dunakeszi üzem technológiai korszerűsítése zajlik, és további energetikai - főként napelemes rendszerek - fejlesztések kivitelezését is megkezdte a cégcsoport.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Exkluzív dokumentumfilm a BioTechUSA-tól
  Tovább erősítette nemzetközi pozícióját a BioTechUSA
  A Mályvavirág Alapítvány és a BioTechUSA a prehabilitációért
  A Semmelweis Egyetem és a BioTechUSA-cégcsoport együtt az evészavarok ellen
  A BioTechUSA újévi kampánya - Legyen ez a legfittebb éved!
  A BioTechUSA kampány a kiegyensúlyozott életmódért
  BioTechUSA boltja az Allee-ban
  A BioTechUSA-cégcsoport legújabb imázskampánya
  Jelentős beruházásokat indított el a BioTechUSA
  Élete legjobb formájában a BioTechUSA
  Minden mozgás számít - üzeni a BioTechUSA
  A BioTechUSA nyerte Az Év Hazai Franchise Hálózata díjat

További hírek ebben a kategóriában

A Decathlon új irányvonala
5,7 milliárd forintos tőkeemelés...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...
Hatalmas tőkebevonással erősít a...