Hírek
23465 hír az adatbázisban
A BKV Igazgatósága jóváhagyta a bérmegállapodást
MTI + Marketinginfo.hu - 2024-01-22 11:38
Karrier

A BKV Igazgatósága is elfogadta a munkáltató és az érdekképviseletek idei évre érvényes bérmegállapodását - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a dolgozók már februárban átlagosan 12,5 százalékkal magasabb bért kapnak és emelkednek egyéb juttatások is.

A munkáltató és a szakszervezetek képviselői január 18-án egyeztek meg a 2024-es évre érvényes BKV-s bérfejlesztés részleteiről. A tárgyalásokon figyelembe vették, hogy a vállalat érdekei is érvényesüljenek, valamint a munkavállalói oldal is méltányos béremeléshez jusson a megállapodás eredményeként - írták.

A főváros és a bérszövetséget alkotó érdekképviseletek között érvényben lévő bérpolitikai megállapodás értelmében 12,5+1 százalékos keret állt rendelkezésre.

A megállapodás szerint 2024-ben átlagosan 12,5 százalékos lesz az alapbérfejlesztés. Egyéb bérelemek is emelkednek, a megállapodás ugyanis forrást biztosít egyebek között a szenioritási rendszer megőrzéséhez és a Budapest-pótlék emeléséhez.

A bérfejlesztés differenciált mértékű, többek között a járművezetők, a járművezető tanulók, egyéb hiányszakmában foglalkoztatottak és a kulcspozíciókban dolgozók számíthatnak átlag feletti fizetésemelésre, ami hozzájárul ahhoz, hogy a BKV 2024-ben is megőrizze munkaerőpiaci helyzetét - írta a társaság.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Lezajlott a bértárgyalás újabb fordulója a BKV-nél
  A BKV 50 éves
  Az Insomniával kommunikál a BKV
  Nincs szóvivője a BKV-nek
  Új kommunikációs igazgató a BKV-nál
  Megállót kapott az Arena Plaza
  24 órás call centert indított a BKV

További hírek ebben a kategóriában

Márkus Gergely lett a Mastercard...
A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...