Hírek
23446 hír az adatbázisban
Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és az SZFE
MTI + Marketinginfo.hu - 2024-01-22 09:34
PR

Együttműködési megállapodással erősíti stratégiai partnerségét a Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) - közölte a Soproni Egyetem az MTI-vel.

Azt írták, a színház és az egyetemek a jövőben együttműködnek közös képzések létrehozásában, oktatócserék, közös érdek alapján benyújtható pályázatok és kulturális rendezvények megszervezésében.

A háromoldalú megállapodást a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Sepsi Enikő, valamint a Soproni Egyetem rektora, Fábián Attila írta alá a fővárosi teátrumban.

Az együttműködés lehetőséget biztosít az SZFE hallgatóinak, hogy a Soproni Egyetem kulturális tereiben, a Ligneum Látogatóközpontban és az Erdészeti Múzeum impozáns udvarán mutassák be tudásukat.

A megállapodás nyitányaként 2024 márciusában Molnár Ferenc két egyfelvonásos vígjátékát, az Egy, kettő, három, valamint az Ibolya című darabokat mutatják be Bordrogi Gyula és Schell Ádám közreműködésével, de annak színpadra vitelében a Színház- és Filmművészeti Egyetem színinövendékei is részt vesznek - tudatták a közleményben.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az Audi átadta táncművészeti díját
  Dizájn innovációs műhelyt adtak át a soproni egyetemen
  Frissítené imázsát a Nemzeti Színház

További hírek ebben a kategóriában

A vállalkozás sikerének titkos f...
Nagy lehetőségek a hőszivattyúba...
Így füvesítsd a kertet hatékonya...
Ha eddig halogattad, most már ne...