Hírek
23465 hír az adatbázisban
Zöld játéktér műfű formájában a kicsik számára (x)
Marketinginfo.hu - 2024-01-18 09:21
PR

Az óvodai, illetve játszótéri műfű számtalan esetben kiváló választásnak bizonyul, mivel rengeteg előnye van.

Ráadásul a gyerekek számára is biztonságos, kellemes felületet biztosít. A játék hevében szinte elkerülhetetlen az esés, azonban a műfüvön nem kell aggódni, hiszen a kicsi biztosan nem üti meg magát erősen.

A műfű több szempontból kiváló döntés, gyermekek mellé is. Sokan azzal érvelnek ellene, hogy mű hatású és a kicsik így nem érzik a természet közelségét. Ez viszont egyáltalán nem igaz. A mai műfüvek igazán szépek és biztonságosak. Látványra épp úgy néznek ki, mint a valódi gyep, viszont jóval kevesebb törődést igényelnek.

Előtérben a biztonság

A kisgyermekes szülők tisztában vannak azzal, hogy a legfontosabb szempont a játékok kiválasztásánál, a játszótéri játék során vagy bármely más esetben, hogy a kicsi biztonságban legyen. A minőségi műfű esetében, különösen amelyet a kisgyerekes családoknak fejlesztettek ki, elengedhetetlen a biztonság. A gyerek nem tudja kitépkedni a fűszálakat és a szájába venni, rosszabb esetben lenyelni. Köztudott, hogy az igazán kicsi gyerekek előszeretettel vesznek mindenfélét a szájukba. A szülők egyik nagy félelme a fulladás, azonban a műfüvel borított udvaron vagy játszótéren ettől nem kell tartani.

További előny, hogy a műfűvel borított terület pollenmentes, ami az allergiában szenvedő gyermekek és felnőttek számára kész áldás. A hagyományos gyep esetében a pollenek milliói szerteszállnak a levegőben, ezzel pokollá változtatva az allergiások mindennapjait. A műfű esetében nem kell füvet nyírni, és az allergia zavaró tüneteitől sem kell tartani.

Puha, akárcsak a valódi gyep

A gyerekek lételeme a mozgás és a folyamatos szaladgálás. A szülők viszont folyamatosan azon rettegnek, hogy a gyerek mikor esik el és üti meg magát. Sajnos az esés szerves része a játéknak és a futkározásnak. Viszont a legtöbb esetben a kicsik épp csak megütik magukat, kapnak egy-két gyógypuszit és már folytatódhat is a játék. Ez különösen igaz a műfűvel borított területre, ugyanis a puha, minőségi mesterséges gyep képes tompítani az esés nagyságát.

Strapabíró, ápolásmentes műfű

A játszótereken és óvodák füves részein a gyerekek szaladgálása, kismotorozása nyomán hamar kikopik a fű, ami egyáltalán nem szép látvány. A műfű esetében viszont nem kell ettől tartani, mivel a komolyabb igénybevételnek is kiválóan képes ellenállni. Mindössze egyszer kell beruházni a műfűre és utána hosszú évekig lehet élvezni annak előnyeit. A műfüvet nem kell lenyírni, öntözni vagy gyomirtó szerekkel kezelni. Emellett attól sem kell tartani, hogy az időjárás vagy az erős UV-sugárzás kárt tesz benne. Egyszerűen csak élvezni kell a szép, füves terület látványát és hagyni, hogy a gyerekek önfeledten játszanak.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A LEGO közösségi hálózatot indít 13 éves kor alatti gyerekek számára
  Ismét várja az ifjú formatervezőket az IKEA
  2.000.000 Ft értékű támogatás az Auchan az Ifjúságért Alapítványtól
  Műfüre lépett a HPS

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...