Hírek
23446 hír az adatbázisban
Miben tudnak segíteni a tréningek az üzleti életben?
Marketinginfo.hu - 2024-01-17 11:42
PR

Számtalan olyan helyzet adódhat, amikor úgy érezzük, hogy az önfejlesztés lesz a megoldás arra, hogy a következő szintre lépjünk a karrierünkben, vagy éppen ez a legelőnyösebb a cég számára is.

Ehhez ma már profi segítséget is igénybe tudunk venni, hiszen számtalan tréning érhető el.

Megoldás a személyi elakadásokra és a belső feszültségekre

Az üzleti életben a stressz és a kiégés is állandó veszélyt jelent. Ahhoz, hogy az előttünk tornyosuló akadályokat, kihívásokat és feladatokat mindig a megfelelő módon tudjuk leküzdeni, a Thalassys tréningjei is a segítségünkre lehetnek.

Ma már többféle tréning közül lehet válogatni, amelyeknek a célja, hogy a résztvevők ne általánosságokat hallgassanak, hanem a náluk felmerülő problémákra, megoldandó feladatokra kapjanak olyan tudást, eszközt, amit akár azonnal használni tudnak.

A képzések sikeressége az utánkövetésen is múlik. Minden elvégzett fejlesztés után 1-2 hónappal megbeszélésre kerülnek a tapasztalatok. Mit tudtak felhasználni a gyakorlatban? Mennyire volt hatásos a tréning, miben kell még fejlődni? Ezzel még nagyobb esély nyílik a sikerre, az előrelépésre.

Számtalan területen lehet fejlődni. Az egyik hatásos képzés az asszertív kommunikációs tréning, amivel a résztvevők kommunikációs kultúrája fejleszthető, amivel az egyéni és a céges érdekképviselet is fejlődni fog.

A tárgyalástechnika is legalább ilyen kulcsfontosságú, amiben helyzetgyakorlatok is szerepelnek. Ezzel sajátítható el a személy kommunikációs eredményességének javítása. A prezentációs készség is fontos szerepet tölt be az üzleti életben. A tréning eredményeképpen a résztvevő egyénisége is tükröződni fog a mondanivalójában, így sokkal meggyőzőbb lesz az előadása.

Ha üzlet, akkor értékesítés

Az értékesítési tréning talán az egyik legfontosabb, mivel ezzel a salesben dolgozó szakemberek készségeit lehet a következő szintre emelni. Az alapelv itt az, hogy a másik ember szeméből kell vizsgálni a dolgokat, tiszta és meggyőző kommunikációra van szükség, amihez barátságos, magabiztos képet kell mutatni.

A vezetői alap tréning is legalább ilyen fontos, amivel a legmodernebb menedzsment elméleti módszereket lehet alkalmazni a mindennapokban, így a szervezet hatékonysága is növelhető.

Az idő valóban pénz

A legnagyobb kihívást az üzleti életben az időgazdálkodás jelenti. Sokszor érezhetjük azt, hogy egyszerűen túl sok a feladat, a rendelkezésre álló napi 24 óra pedig kevés mindegyik elvégzésére. Ezért is kell megszüntetni az idő és a kötelességek okozta nyomást a helyes módszerekkel.

Gyakran azonban nem ilyen egyszerű a megoldás, és nem egyértelmű, hogy mi okozza a hatékonyság csökkenését. Ebben az esetben a coaching lehet az ideális módszer, amivel egy szakemberrel közösen lehet megtalálni az új utat, valamint újra fellobbantani azt a bizonyos tüzet.


(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Képzések és tréningek hatékonyságának kutatása
  Élénkülés a tréningpiacon
  Tabu a munkahelyi stressz
  Fenntarthatósági tréning marketingeseknek a Unilevernél
  Dolgozói tréninget tart a Don Pepe
  E-tréning irodai dolgozóknak
  Keresőmarketing tréning Budapesten

További hírek ebben a kategóriában

A vállalkozás sikerének titkos f...
Nagy lehetőségek a hőszivattyúba...
Így füvesítsd a kertet hatékonya...
Ha eddig halogattad, most már ne...