Hírek
23469 hír az adatbázisban
Amit a piszoárokról tudni érdemes vásárlás előtt (x)
Marketinginfo.hu - 2024-01-16 11:40
Kereskedelem

A legtöbb mellékhelyiségben hagyományos módon WC kerül elhelyezésre, előfordulhatnak azonban olyan esetek is, amikor a piszoár is jó - vagy akár jobb - megoldást jelent.

Gondolunk itt például a nagy forgalmú bevásárlóközpontokra, szórakozóhelyekre, éttermekre, ahol fontos a helytakarékos kialakítás még a férfi mellékhelyiségben is. Ha ugyanis sokan szeretnék használni egy időben, akkor jó, ha a vizeletürítésre lehetőséget adó berendezés a megfelelő mennyiségben áll rendelkezésre.

Ma már a megfelelő modellek keresgélésével sem kell sok időt töltenünk, elég csak feltérképezni a Global Viva Market piszoár kínálatát, ott ugyanis kizárólag magas minőséget képviselő változatok között nézelődhetünk.

Nézzük, mit érdemes tudni a piszoárokról és mit ajánlott átgondolni még a vásárlás előtt!

Milyen előnyei vannak a piszoárnak?

Ha egymás mellé helyezünk egy piszoárt és egy WC-t - vagy csak elképzeljük őket egymás mellett -, akkor könnyen megállapíthatunk egy fontos különbséget. A piszoár jóval kisebb, mint a WC, így kevesebb helyet foglal el a mellékhelyiségben. Ebből egyértelműen következik, hogy adott alapterületre többet tudunk elhelyezni belőle.

Emellett az is előnyei közé tartozik, hogy mivel kisebb és kevesebb alkatrészből is áll, ezért egyszerűbben, gyorsabban tisztítható. Ráadásul higiénikusabb is a használata, ugyanis feljebb kerül elhelyezésre, mint a WC. Mivel közelebb van a kagyló része, ezért pontosabb célzást tesz lehetővé a férfiak számára.

Milyen típusú piszoárok léteznek?

A piszoárok többféle kivitelben is készülnek attól függően, hogy milyen öblítési rendszerrel rendelkeznek. Ez alapján kétféle típust különböztetünk meg, vannak az öblítéses piszoárok és vannak a víz nélkül működőek.

Az öblítéses fajták hasonlóan működnek a WC-hez, a használatot követően ugyanis meg kell nyomnunk egy gombot, hogy a víz leöblítse a piszoár belső részét. Ezzel szemben a víz nélkül működő típusok esetében nincs öblítés, a piszoár tartalmának ürítését a gravitáció oldja meg.

Ez utóbbi fajtákkal rengeteg vizet megspórolhatunk, cserébe viszont többször kell időt szánni a tisztításukra és a karbantartásukra. Ezeket olyan helyekre érdemes telepíteni, ahol tényleg nagyon sokan megfordulnak egy nap, tipikusan ilyenek például a benzinkutak.

Mit érdemes átgondolni?

Mindenekelőtt a piszoár típusát kell kiválasztanunk, majd pedig át kell gondolnunk azt is, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre, illetve milyen rögzítési megoldásokra van lehetőségünk.

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés, miért előnyös sok esetben a piszoárt választani a WC mellé vagy helyette. Mivel több típusa is létezik, ezért a lehetőségeknek és az egyedi igényeknek megfelelően tudunk választani a kínálatból.

Vásárlás előtt pedig csak néhány fontos dolgot kell átgondolnunk, hogy végül jó döntést tudjunk hozni és hosszú távon is elégedettek legyünk a választásunkkal.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A WC-n még nem tört meg a nyomtatott sajtó hegemóniája
  Ez a közös a gyümölcsben és a wc papírban

További hírek ebben a kategóriában

Így válasszuk ki a megfelelő lán...
Akár 30%-kal olcsóbbak az ünnepi...
Olcsó, de minőségi téli gumit ke...
Bombaárakkal indul a húsvéti sze...