Hírek
23465 hír az adatbázisban
Új pénzügyi igazgató a Media Markt Magyarország élén
Marketinginfo.hu - 2024-01-17 09:20
Karrier

2024 januárjától Ribár Mariann váltja Posan Évát a Media Markt Magyarország pénzügyi igazgatói székében. Posan Éva Ausztriában folytatja szakmai feladatait a MediaMarkt Austria pénzügyi igazgatójaként.

A hazai MediaMarkt új pénzügyi igazgatója, Ribár Mariann több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik gazdasági ügyvezetőként. A Danone élelmiszer gyártó cégnél kezdte pályafutását, majd a szolgáltatási szektorra váltott a Brink's C.L. Hungaria-hoz. A Brinks-nél töltött 7 éve alatt a klasszikus gazdasági területek mellett az IT csapat is hozzá tartozott. 2015-től egészen idén januárig az EssilorLuxottica részét képező GrandVision kiskereskedelmi cégnél volt, mint regionális gazdasági igazgató. Ez idő alatt Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában 220 optikai üzlet sikeres működését felügyelte, közel 1500 munkavállalóval, 4 hálózatba szervezve (Magyarországon az Ofotért és VisionExpress üzletek) Budapestre központosított raktárházzal és logisztikai folyamatokkal.

Legutóbbi feladatai során a controlling, a pénzügy, a jog, az IT, a real estate és a business process management területeire, valamint a szervezet fejlesztésére, a profitabilitás növelésére és az expanzióra összpontosított. A Posan Éva által megkezdett stratégiai változtatások a MediaMarkt-nál a pénzügyek, valamint az általános működés megreformálására Mariann-nal együtt folytatódik.

"Már a belépésem előtt volt lehetőségem találkozni Évával az anyacégnél Düsseldorfban, egy nemzetközi pénzügyi konferencián, a kiválasztási folyamat alatt pedig részben már megismerkedhettem a szervezettel. Nagy örömmel csatlakoztam a MediaMarkt csapatához, mert úgy érzem, hogy az értékrendünk azonos, a kapcsolódásunk és az egymásra figyelésünk pedig jó alapot teremt egy hosszú távú, sikeres együttműködéshez" - mondta el a kinevezéssel kapcsolatban Ribár Mariann, a Media Markt Magyarország új pénzügyi igazgatója.

Posan Éva 2018-ban kezdte pályafutását az osztrák MediaMarkt-nál. Két év Németországban és három év Magyarországon töltött idő után tér vissza Ausztriába, a CFO pozícióba. Éva családja Ausztriában él, a pozíció váltás ezért főként magánjellegű okokra vezethető vissza.
"Rengeteg élménnyel és rengeteg tapasztalattal lettem a magyar csapat és a magyar projektek által gazdagabb. Nehéz szívvel távozom, de örülök az új kihívásoknak, és biztos vagyok benne, hogy jó kezekbe kerül a magyar CFO terület. Mariannt erős vállalkozói gondolkodásmód jellemzi, és garantáltan a Media Markt Magyarország átalakulásának motorja lesz" - mondta Posan Éva, aki egy átmeneti időszakban a MediaMarkt Austria pénzügyi igazgatói feladatai mellett a Media Markt Magyarország pénzügyi igazgatói feladataiban is támogatást nyújt Mariann részére.

"Több hónapos kiválasztási folyamat eredményképpen sikerült egymásra találnunk Mariann-nal. Az egyeztetések és az ismerkedés alatt közösen eltöltött idő igazolta, hogy nagyon jól tudunk együttműködni. Biztosak vagyunk benne, hogy kiváló szakmai és vezetői tapasztalataival sikerrel tudjuk majd véghez vinni az Évával korábban elindított stratégiai szemléletváltásunkat és terveinket" - tette hozzá Szilágyi Gábor, a Media Markt Magyarország ügyvezető igazgatója.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Media Markt - Budapest Bank partnerség
  Piros ruháért ad kedvezményt a Media Markt
  Media Markt nyílik két Tescoban
  Kereskedelmi gyakorlat a Media Markt szemszögéből
  A Media Markt modernebb lett
  Egy éves az Okospont, a Media Markt szolgáltatása
  Időpontfoglalás a Media Markt-nál
  Elismerés a Media Markt-nak

További hírek ebben a kategóriában

Márkus Gergely lett a Mastercard...
A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...