Hírek
23465 hír az adatbázisban
Hogyan legyen a kis lakás is dizájnos? (x)
Marketinginfo.hu - 2024-01-12 11:53
Design

Ha egy otthon berendezése a feladat, akkor nagyon sok kérdést és lépést eleve meghatároz az ingatlan mérete és beosztása.

Egy kis, 30-40 négyzetméteres lakás is éppen olyan remekül és stílusosan berendezhető, mint a nagyobbak, csupán meg kell határoznod előre, hogy mire is van szükséged. Emellett még fontos a stílusbeli összhang és a színek harmóniájának megteremtése is.

Sok tárolóbútor és világos árnyalatok

A DODO szekrényeinek és tárolóinak kínálatában nem csupán sok gyönyörű designos szekrény közül választhatsz, hanem kisebb tárolóbútorokat is nagy választékban találsz. A kisebb lakásokba nem érdemes - és persze gyakran nem is lehetséges - nagyon nagy méretű darabokat tenni. Ide inkább a magasabb szekrények és a légies kialakítású, például üvegből készült bútordarabok valók. Előbbiekben elfér sok ruhanemű és mindenféle más is, míg a kisebb tárolóbútorok egyszerre díszítenek és nyelnek el még sok más nélkülözhetetlen dolgot.

A kisebb terekben alapszabály, hogy világosabb színeket használj. Ezeknek optikailag tágító hatásuk van, ami elengedhetetlen 50 négyzetméter alatt. A fehér, a bézs, a krém vagy akár a világosszürke, illetve barna színű falak nagyon divatosak. Ez nem véletlen, ráadásul nagyon jól tudsz hozzájuk formákat, mintákat és más, erős árnyalatokat kiválasztani.

Helykihasználás a maximumon

Ha például a minimalista stílust választanád, a fent említett árnyalatok kiválóak. Ezek mellett egy-egy élénkebb mintázatú kiegészítő vagy dekorációs elem remekül mutathat. Persze a kisebb tér miatt érdemes arra is nagy hangsúlyt helyezni, hogy minden lehetséges felületet maximálisan kihasználj. A beépített szekrényeknek itt óriási jelentősége lehet, érdemes szakembert bevonni a tervezésbe és a kivitelezésbe is, hogy minden a te igényeidnek megfelelő lehessen.

A kisebb nappalikban egy kihúzható kanapé nagy szolgálatot tehet, nappal ülőbútor, éjszaka pedig kényelmes fekhely. Mellé már csak egy hozzá passzoló stílusos dohányzóasztal és pár polc kell ahhoz, hogy otthonos is legyen az enteriőr.

Az ördög mindig a részletekben lakik

A dekorációs és a kiegészítő elemek tudják jelenteni a helyiségekben azt a bizonyos "habot", amit a tortáknál szoktunk említeni. Egy kellemes falikép? Egy egyedi falikép vagy szobor a polcon? Netán egy nem mindennapi fali dekorációs elem? Mind-mind nagyon fel tudja dobni a hangulatot, ráadásul a te belső világodba is egy kis bepillantást enged.

Ha meg szeretnéd törni a világos árnyalatok egyhangúságát, akkor feldobhatod a hangulatot pár élénkebb elemmel is. Néhány erőteljesebb színű kiegészítő remekül érvényesülhet a szolidabb árnyalatú enteriőrben. Ez lehet díszpárna, takaró, de egy-egy váza vagy akár egy állólámpa is. Bátran kísérletezz, a hatás garantáltan nem marad majd el!

Ha a kis lakásod berendezéséhez további ötletekre van szükséged, nézd meg a DODO oldalát, ahol kiváló, inspiráló darabokat és cikkeket találsz.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Több mint egy millió forintos ösztöndíjra pályázhatnak a dizájnerek
  Több külföldi dizájnermárka is bemutatkozik a WAMP-on
  Konténerből kialakított dizájnirodát a Futureal-csoport
  MINI LIVING Urban Cabin
  Konténerből kialakított dizájnirodát nyitott a Futureal-csoport
  Dizájner üveggel jelentkezik az el Jimador
  Street art és közösségi kommunikáció az Ikeánál

További hírek ebben a kategóriában

Egyedi ékszer, nem mindennapi ér...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...
Varródobozok és varrókosarak a h...