Hírek
23465 hír az adatbázisban
Új hajléktalanellátó központot nyitott a máltai szeretetszolgálat Budán
MTI + Marketinginfo.hu - 2024-01-11 09:39
CSR

Megnyitotta Budapest legújabb, kifejezetten hajléktalan emberek ellátására kialakított, a későbbiekben komplex ellátást nyújtó intézményét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Az épület már használatba vett szintjein éjjeli menedékhelyet létesítettek, amely máris telt házzal működik - közölte a szervezet az MTI-vel.

A dél-budai területet ellátó központtal teljessé válik a főváros budai oldalán a hajléktalanellátás intézményi háttere, amelynek működtetéséért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felelős - írták.

A háromszintes, ezer négyzetméteres szociális központot Budapest XI. kerületében, a Galvani utcában hozták létre. Az intézményben többféle ellátás működik majd, heti két órában orvosi rendelés is lesz, elsőként azonban az éjjeli menedékhely nyitott meg, 59 férőhellyel - ismertették.

A tájékoztatás szerint a belső tereket kifejezetten az ellátásban dolgozó szakemberek szempontjai szerint alakították át. A menedékhelyre érkező hajléktalan embereket a háromágyas szobákban szekrény várja. Többfunkciós közösségi terek is vannak, továbbá étkező, fürdő és mosási lehetőség is rendelkezésre áll.

Emlékeztettek arra, hogy a fővárosban kialakult feladatmegosztás szerint a budai oldalon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gondoskodik a hajléktalan emberek ellátásáról. Az új létesítménnyel együtt Budán már három komplex hajléktalancentrum látja el a feladatokat.

A karitatív szervezet szociális munkásai naponta hatszáz hajléktalan emberrel találkoznak, hat nappali melegedőben ötszáz ellátott fordul meg átlagosan, a szállást nyújtó intézményekben pedig háromszáz embert tudnak elhelyezni. Férőhelyhiány miatt azonban senkit nem küldenek el, szükség szerint ideiglenes szállásokat nyitnak további épületekben - emelték ki.

A szervezet 24 órás egészségügyi centrumot, fertőtlenítő fürdetőállomást, valamint két lábadozót is üzemeltet.

"A szociális munka kiemelt feladata a hajléktalan emberek rehabilitációja, a hideg időben azonban az elsődleges cél, hogy senki se fagyjon meg az utcán" - áll a közleményben.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Scitec Nutrition és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös kampánya
  Több mint 11 ezer ajándékcsomag gyerekeknek a Máltai szeretetszolgálattól
  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az E.ON Hungária Zrt. mintaprogramja
  Elektromos autókat kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
  Új mentőautóra gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat
  Hat napon át gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat a SPAR-ban
  A Spar a Máltai Szeretetszolgálattal sikeres évet zárt

További hírek ebben a kategóriában

Megoldások a holnapért program
Országos összefogás segíthet a k...
65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...