Hírek
23467 hír az adatbázisban
Effekteam és Business Solution Award díjat nyert az IKEA
Marketinginfo.hu - 2023-12-19 12:41
PR

Effekteam és Business Solution Award díjat nyert az IKEA körforgásos szolgáltatása, Prizma díjat a népszerűsítő kampány.

A körforgásos gazdaság támogatása és a vásárlói elégedettség növelése érdekében indította el az IKEA díjmentes bútormentő szolgáltatását, melynek keretében visszavásárolja a fölöslegessé vált bútorait, hogy azok a Bútormentő Pontban második esélyt kaphassanak. A Bútorok második élete szolgáltatás megnöveli a bútorok életciklusát, csökkenti a termeléssel járó hulladékot, miközben azt is elősegíti, hogy kevesebb bútor végezze hulladéktelepeken. A felelős üzleti gyakorlatot az IKEA vásárlói mellett a szakmai szervezetek is elismerik.

2023. október 12-én Bálint Attila, az IKEA Magyarország fenntarthatósági felelőse Üzleti Megoldás Díjat vett át a BDCSH-tól (Business Council for Sustainable Development in Hungary - Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért), amellyel a Bútorok második élete szolgáltatást ismerték el. A díjat alig egy héttel az után kapta meg az IKEA, hogy fenntarthatósági törekvéseit az Effekteam is jutalmazta.

Az Effekteam ESG Award versenye a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzási (ESG) kezdeményezések három létfontosságú pillérére összpontosít. Az IKEA szolgáltatása a "Zöld egyensúly (E)" kategóriában szerezte meg az első helyet. Ez a kategória a bolygónk számára pozitív, mérhető változások előmozdításáról szól, a Bútorok második élete szolgáltatás pedig az ökológiai környezetre gyakorolt valódi hatásával érdemelte ki az elismerést.
A szolgáltatás ismertségét támogató kampányt a hazai PR-szakma szakértői is elismerték: a pályázat november 23-án Bronz minősítést kapott az idén 15. alkalommal megrendezett Prizma díjátadón az "Esemény mint PR-eszköz" kategóriában.

"Nagy megtiszteltetés azt látni, hogy a fenntarthatóságot díjazó szakmai szervezetek is ismerik és elismerik az IKEA törekvéseit. Az ilyen kitüntetések is azt bizonyítják, hogy zöld megoldásainkkal nemcsak egy trendet követünk, hanem az IKEA teljes működésére kiterjedő szemléletében törekszik arra, hogy valódi változást érjen el. Mindez persze nem valósulhatna meg az IKEA csapata és a vásárlóink nélkül, így ezért az elismerésért nekik is köszönettel tartozunk" - mondta el a díjak kapcsán Bálint Attila, az IKEA Magyarország fenntarthatósági felelőse.
A Bútorok második élete kezdeményezés több okból is kivételes: a szolgáltatással az IKEA jelentős lépéseket tesz termékei életciklusának meghosszabbítása, a hulladék csökkentése és a környezeti lábnyomuk minimalizálása érdekében. A szolgáltatás arra ösztönzi a vásárlókat, hogy javítsák meg, újítsák fel vagy hasznosítsák újra bútoraikat, így biztosítva, hogy azok ne kerüljenek a hulladéklerakókba.

Az IKEA partnereivel, beszállítóival és a közösséggel is szorosan együttműködik egy fenntarthatóbb és körkörösebb ökoszisztéma megteremtése érdekében.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új IKEA családi kampány
  Az IKEA Magyarország eredményei és tervezései
  Nőtt az IKEA forgalma
  IKEA fenntarthatósági jelentése
  IKEA kisebb üzletek Nagybritániában
  75 éves az IKEA
  Újrahasznosít az IKEA
  IKEA Pop-up bemutatüzletek és terjeszkedés

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...