Hírek
23467 hír az adatbázisban
Lehet egyben biztonságos és esztétikus a munkavédelmi bakancs? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-12-11 09:21
Egészségmarketing

Habár a munkavédelmi lábbelik biztosítása bizonyos munkakörökben a törvény által szabályozottak, a dolgozók érdeke is az, hogy biztonságos körülmények között végezzék munkájukat.

Ahhoz, hogy egész napos viselés során is komfortosan érezze magát a kolléga a bakancsában, néhány fontos szempontot figyelembe kell venni a beszerzés előtt. A munkavédelmi bakancs kínálat a Netpolc oldalán is óriási, így a döntés nem egyszerű, de némi körültekintéssel a megfelelő lábbelit választhatjuk ki. Nézzük, milyen szempontokat érdemes elsődlegesen figyelembe venni a döntésünk előtt.

Minőség és esztétikum

A munkáltatók kisebb hányada csak a szükséges rosszat látja a munkaruházat kötelező biztosításában bizonyos munkakörökben. Pedig a dolgozók egészségmegőrzésén túl a termelékenységet is nagyban befolyásolja, hogy milyen minőségű ruházatban végzik munkájukat a kollégák. A megfelelő méretű, ergonomikus kialakítású lábbelik használatával megelőzhetőek a balesetek és a betegségek kialakulása.

A különleges, megerősített munkavédelmi bakancsok napjainkban már nem azok a nagy, alaktalan cipők, amiket korábban megszokhattunk, hanem divatos és kényelmes viseletek. Akár szabadidős tevékenységek során is felvehetőek, esztétikus külsejükkel kiválóan alkalmazkodnak bármely környezethez.

Modern anyagokból

Az eltérő munkakörnyezethez más típusú bakancs viselése ajánlott. A kültéren vagy nedves környezetben használt lábbelik esetében különösen fontos a felsőrész vízállósága, de emellett a csúszásmentes talp meglétére is gondot kell fordítanunk. Az időjárás viszontagságainak ellenálló, jó hőtartó képesség szintén fontos szempont egyes munkakörökben.

A legtöbb munkavédelmi bakancs elejének kialakítása a leeső tárgyak okozta védelemmel van ellátva, mely acélbetét vagy kompozit műanyagbetét segítségével van megoldva. A kompozit jóval könnyebb súlyú, mint az acélbetét, így előszeretettel választják ezt a típust a dolgozók.

Ennek a műanyagnak rossz hővezetése van, ami miatt a téli időszakban sokkal lassabban hűl ki a lábbeli, így szintén hasznos a kültéri munkavégzésnél. A kompozit anyagot a talpba is beépítik, így az átszúrás elleni védelemmel is kiegészül a cipő.

Különleges igények

Az ergonomikus kialakítás a munkavédelmi bakancsok esetében is alapvető elvárás. A kényelmes, jól szellőző anyagú lábbelikben a munka is jobban megy. A minőségi bakancsok esetében a talp energiaelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik, mely a dinamikus és pontszerű terhelést is jól eloszlatja.

Az olyan munkakörökben, ahol a dolgozók áramütés hatásának lehetnek kitéve, tökéletes védelmet biztosítanak az antisztatikus munkavédelmi bakancsok. Ezek csökkentik az elektromos töltések mennyiségét, mely főként a robbanás és tűzveszélyes környezetben jelent magas biztonsági kockázatot.

Vegyük figyelembe, hogy az öltözetünk további részeinek is alkalmazkodnia kell a különleges munkakörnyezethez, hiszen a bakancs csak a talaj és a talp között nyújt áram elleni védelmet!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Munkavédelmi táblák és egyéb jelzések (x)
  Cipőt évente átlagosan hétszer vásárol egy család

További hírek ebben a kategóriában

Hétköznapi hősökkel indított nem...
Elindult a csatlakozás a Fuss Fo...
Autista fiatalok támogatására in...
A Mályvavirág Alapítvány és a Bi...