Hírek
23446 hír az adatbázisban
Termékek értékesítése vállalatirányítási rendszer használatával
Marketinginfo.hu - 2023-11-23 10:54
PR

A D4S vállalatirányítási rendszer egyik legfontosabb része a Termékek modul. Ez ugyanis mindennel összefügg, hiszen az ebben rögzítésre kerülő adatok jelennek meg a webáruházban, már amennyiben van ilyen.

A bizonylatokat a temékekre lehet kiállítani, és a raktárkezelés is csak a termékek rögzítését követően léphet életbe.

A termékek létrehozásának menete

A D4S ERP rendszere esetében az új termékek létrehozása igen egyszerű. Az elsőként eldöntendő kérdés, hogy egy normál termékről vagy egy szolgáltatásról van-e szó. Utóbbiak ugyanis nem kerülnek rá soha raktári bizonylatra, készletre sem lehet őket venni. Kizárólag számla, rendelés és ajánlat esetében használhatók.

Normál, azaz fizikai termék két módon kerülhet a raktárba készletre. Egyrészt ha fizikailag beérkezik a raktárba, akkor lehet bevételezni és rögzíteni hozzá a szállítói számlát. Erre a raktárkezelés modulon belül az "Új bevételezés" menüponton belül nyílik lehetőség, illetve ha ebből származtatva létrehozunk egy szállítói számlát.

A készletszintet csak a bevételezés növeli, így ha termék érkezik, ez a lépés elmulaszthatatlan. A rendszer módot ad arra, hogy a szállítói számlából automatikusan létrejöjjön a bevételezés, ebben az esetben nem kell kétszer dolgozni.

Gyártás

A raktárkezelés növelése gyártással is megvalósítható. Egy termék létrehozásakor a gyártható gomb aktívra kapcsolható, így a termék gyártmányként tud megjelenni a rendszerben.

Amennyiben rendelés érkezik be a gyártható termékre a webshopunkból, vagy manuálisan létrehozunk egy rendelést, akkor az bekerül a gyártás modulon belül a rendelések közé. Innen átemelhető gyártásra, majd ha a gyártás kész, akkor a rendszer készletre veszi az elkészült termékeket.

A termék megjelenítése a webshopban

Az adott termék esetében a "Webes adatok" fülön kell megadni, hogy melyik webshopon szeretnénk szerepeltetni a terméket. A terméknek meg kell adni egy URL-t. A keresőoptimalizáláshoz szükséges adatokat és a Facebook adatokat is ezen a felületen lehet begépelni.

Az "Alapadatok" fülön kell megadni a webes elnevezést. Ahhoz, hogy képeket is meg tudjunk jelentetni a webshopban az egyes termékekhez, a "Csatolás" fülre kell klikkelni. Itt tölthetők fel a termékhez a képek. Mindig az első kép lesz a termék főképe, ami a listaoldalon megjelenik.

Egyéni döntés kérdése, hogy a vásárlók azt látják, hogy egy termék készleten van-e vagy sem, vagy arról is tájékozódhatnak, hogy hány darab érhető még el belőle.

Tömeges kezelés

Jó hír, hogy a termékek tömeges kezelése is megoldható a Termékek modul alkalmazásával. Ehhez csoportokba kell őket sorolni, így nagy mennyiség válik kezelhetővé egyidejűleg. Excel fájlból, megfelelő formátumban van mód tömeges betöltésre.

A rendelés egy ideig módosítható

Ha a rendelés beérkezik, módosítható állapotban marad, amíg származtatott bizonylat nem készül belőle. Egy kattintással tudunk díjbekérőt, vevőszámlát, szállítói rendelést és szállítólevelet készíteni belőle.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan működnek a vállalatirányítási rendszerek a gyakorlatban?
  Értékesítési és vállalatirányítási gondok sújtják a cégeket

További hírek ebben a kategóriában

A vállalkozás sikerének titkos f...
Nagy lehetőségek a hőszivattyúba...
Így füvesítsd a kertet hatékonya...
Ha eddig halogattad, most már ne...