Hírek
23446 hír az adatbázisban
Álláslehetőségek a szállítás és fuvarozás területén
Marketinginfo.hu - 2023-11-23 09:30
Karrier

Ha a szállítással szeretnénk foglalkozni, vagy a fuvarozás területén akarunk elhelyezkedni, nem árt, ha kicsit beleássuk magunkat a lehetőségekbe és az elvárásokba.

Például a "B" kategóriás jogosítvány mindenhol feltétele a jelentkezésnek, de sok esetben a "C" vagy akár a "D" szintű járművezetési engedély is fontos.

Milyen lehetőségek közül választhatunk?

Sofőr, árukiszállító, gépkocsivezető - általában ezek a főbb állástípusok jutnak eszünkbe, ha fuvarozásban gondolkodunk. De ebbe a kategóriába tartozik a fuvarszervezés, a logisztika is, ami már komolyabb összehangolási készséget is feltételez. Ha Cegléden és környékén lakunk és ezen a területen dolgoznánk szívesen, akkor nézzünk körül itt: https://cegledallas.hu/allasok/szallitas-fuvarozas.

Akkor is érdemes böngészni az állások között, ha csak képbe szeretnénk kerülni, mi lenne a feladatunk. Megtudhatjuk, hogy egy fuvarszervező mindennapi munkája lesz a nemzetközi és belföldi árufuvarozás menedzselése, a szállítmányok nyomon követése vagy a gépkocsivezetők munkájának összehangolása, koordinációja és kontrollja is. Amennyiben tehergépkocsi-vezetői állás lehet érdekes számunkra, jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy pakolás-rakodás is a feladatkörünkbe tartozhat. Hasonló az elvárás akkor is, ha ételszállítóként helyezkednénk el, itt is fontos a jó fizikum.

Egy jól működő állásportál

A szállítás-fuvarozás csak egy kategória a több mint 20 közül, melyekben kereshetünk a Ceglédállás oldalán. Ez egy regionális állásportál, ami munkavállalóknak és munkaadóknak is kínál szolgáltatásokat. Ha álláskeresők vagyunk, akkor ingyenes. Meg is találtuk a keresett pozíciót? Ilyen esetben már érdemes megadni az adatainkat, csatolni az önéletrajzunkat és a motivációs levelünket.

Tippek a jelentkezéshez


Mielőtt beadjuk a jelentkezésünket, ellenőrizzük, minden helyén van-e a CV-ben. Feltüntettünk az iskolai végzettségünket és szakmai képesítéseinket? Ha sofőr állást pályázunk meg, mindenképp kerüljön az önéletrajzba, hogy milyen kategóriás jogosítványunk van, hány éve vezetünk.

Fuvarszervezőként semmiképp ne hagyjuk ki, hogy mekkora volumenű flottát kezeltünk már! Az is előny lehet, ha idegennyelv-ismerettel rendelkezünk. Írhatunk a hobbinkról, pláne ha különleges. A motivációs levélben pedig fogalmazzuk meg, miért gondoljunk, hogy ránk szabták az adott állást! Ha minden kész, meg is pályázhatjuk a kiválasztott pozíciót.

Előfordul, hogy nem találunk azonnal számunkra igazán megfelelő állást. Semmiképp se keseredjünk el, lehet pár óra múlva szembe jön velünk Jó, ha feliratkozunk az állásértesítőre is. Legyünk türelmesek, megfontoltak, hogy a legjobb döntést tudjuk hozni.

Bár egyszerűnek tűnik kívülről, de korántsem könnyű az álláskeresés. Ha lokálisan behatárolt helyen szeretnénk munkát találni, kicsit szűkebb lesz a kínálat. De egy jól működő regionális állásportál, mint például a Ceglédállás segítségünkre lehet. Próbáljuk ki!


(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kérdések az állásinterjún - amikor a jelentkező kérdez
  Jelentkezés értékesítői állásokra (x)
  Milyen munkakörökben helyezkedhetünk el a szállítmányozás, fuvarozás területén?
  Rövid távon a fizetés, hosszú távon az egyensúly a legfőbb munkavállalói igény
  A munkanélküli fiatalok fele elhagyná lakhelyét, ha máshol kapna munkát
  Fenntartható fuvarozás a Scaniánál
  Informatikában fejleszt a Waberer's
  JobGroup: klímaváltozás zajlik az álláspiacon
  A Scania nyerte a fuvarozási Oscart
  Külföldi munkáért mozdul a magyar

További hírek ebben a kategóriában

A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...
Tízből négy diák úgy látja, könn...