Hírek
23446 hír az adatbázisban
Meghekkeli a Black Friday-t a Libri
Marketinginfo.hu - 2023-11-22 09:13
CSR

Az olvasók e hétvégi vásárlásaiért cserébe vidéki könyvtáraknak adományoz olvasnivalót a Libri.

A lelassulásra, az olvasás pozitív élettani hatásaira és a slow living életmódra irányítja a figyelmet az idei Black Friday során a Libri Linczényi Márkó zenész, podcaster, Füredi Júlia szervezetpszichológus és Inzsöl Júlia tartalomgyártó segítségével.

A kereskedők számos fogyasztást ösztönző akcióval készülnek a Magyarországon is egyre népszerűbb Black Friday hétvégére. Bár november utolsó hétvégjén a Librinél is kedvezménnyel vásárolhatunk, a könyvkereskedő az elmúlt évek több kampányához hasonlóan most is szeretné felhívni a figyelmet az olvasás pszichológiai, pozitív élettani hatásaira, és a Black Friday alkalmából azt üzeni: ellentétben a mértéktelen fogyasztással, a kikapcsolódásra és nyugalomra szánt idő igenis megtérül.

Az akció keretében a Libri november 24-26-a közösségi média oldalain a témával kapcsolatos bejegyzéseket oszt meg, november 25-én, szombaton 15 órától pedig rendhagyó eseményt szervez, ahol a slow living témakörében Linczényi Márkó zenész, podcaster beszélget Dr. Füredi Júlia szervezetpszichológussal,az Elég! - Kiégtem. Most hogyan tovább? című sikerkönyv szerzőjével, valamint Inzsöl Júlia youtuberrel, a Párnacsata podcast műsorvezetőjével. Az esemény célja, hogy hétköznapi kérdésekre szakértő választ kapjanak az érdeklődők. A Libri ÉletMood: Slow Friday programján az ingyenes részvétel regisztrációhoz kötött, az esemény facebook oldalán lehet jelentkezni, ahol egyébként élőben is lehet majd követni a beszélgetést. A szervezők a közönség véleményére és kérdéseire is kíváncsiak, a párbeszédet pedig értékes nyereményekkel honorálják.

A slow living a fogyasztói társadalommal szembehelyezkedő kezdeményezések gyűjtőneve, amely a mindennapi fogyasztás és a szabadidős elfoglaltságok tudatos átszervezését jelenti, annak érdekében, hogy kevesebb feladattal, tevékenységgel terheljük mentális egészségünket. Ehhez a gondolatisághoz jól illeszkedik az olvasás, amely nemcsak kognitív képességeinket fejleszti, de pozitív élettani hatásait kutatások is bizonyítják. Például a Sussexi Egyetemen végzett 2009-es felmérés, amely szerint már napi fél óra olvasás is 68%-kal csökkenti a stresszt. Ezt aszámot erősíti meg a Libri saját felmérése is, amelyet a 20 perc könyvklub kampányt követően készítettek. A program során a Libri 30 napon keresztül naponta legalább 20 perc olvasnivalót nyújtott a közönségnek. A közel 100 000 résztvevő egy része a könyvkereskedő kérdőíves kutatásában is részt vett. A kitöltők 56,5 %-a szerint a kampány során kiegyensúlyozottabb volt, mint az előtt, továbbá 63%-uk nyilatkozott úgy, hogy a program hatására többet tervez olvasni, mint korábban.

A Slow Friday esemény mellett mással is készül a Libri az idei vásárlásrohamra: a hétvégi forgalom alapján 10 kisváros könyvtárának nyújt segítséget nagy értékű könyvcsomaggal.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Libri és a Bookline kampánya
  A Libri karácsonyi adománygyűjtő programja
  A Libri-Bookline és a Spar lettek az év kereskedői
  Új adományozási programot dolgozott ki a Libri
  Átalakul a Libri-Shopline
  A Libri tulajdonába került a Jelenkor Kiadó
  Egy cégcsoportban a Libri, a Bookline és a Shopline
  A Libri is a PayPal megoldását használja

További hírek ebben a kategóriában

Országos összefogás segíthet a k...
65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...
A Mol célja, hogy a régió zöldeb...