Hírek
23446 hír az adatbázisban
A Béres újabb 10 millió forint értékű könyvadománnyal támogatja a Rákóczi Szövetséget
MTI + Marketinginfo.hu - 2023-11-14 10:42
CSR

A Rákóczi Szövetség a Magyar Iskolaválasztási Programjában arra ösztönzi a külhoni területeken élő magyar vagy részben magyar családokat, hogy magyarul beszélő gyermeküknek magyar nyelvű iskolát válasszanak.

A Béres Alapítvány a kezdetek óta a program mellett áll és az anyagi támogatás mellett Béres József Szép magyar ének című köteteinek felajánlásával is segíti a kezdeményezést.

Idén a Béres Alapítvány - a Miniszterelnökség és Schmitt Pál volt köztársasági elnök támogatásával - 1200 példány Szép magyar ének kötetet ajándékozott a Rákóczi Szövetség részére azzal a céllal, hogy a gyermekekkel a magyar dalkincset megismertesse, ezáltal
elősegítse a magyar nemzettudat megőrzését és fejlesztését.

A 10 millió forint értékű könyvadományt a Szövetség közel 500 településen adja át az iskolakezdő gyermekek családjainak a magyar iskolaválasztást elismerő ösztöndíjával együtt. Utóbbit a Felvidéken mintegy 3600, Vajdaságban és Horvátországban 1300, Erdélyben és Partiumban - Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Hunyad, Fehér, Máramaros, Szeben, Szilágy, Temes megye, valamint a Maros és Kolozs megyei szórvány - több mint 2400 iskolakezdőnek, valamint 200 magyar oktatásban részesülő moldvai csángó gyermeknek adják át és kiemelt figyelmet fordítanak a kárpátaljai iskolakezdőkre is.

Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke, a Szép magyar ének kötet szerzője és felesége Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke örömmel vettek részt az iskolakezdők köszöntésének idei
programsorozatán. A november 6-án Maros megyében megrendezett ünnepségeken a szászcsávási, szászbonyhai és héderfájai általános iskolák kisdiákjait köszöntötték, és átadták nekik a Szép magyar ének című köteteket is.

Dr. Béres József a könyvek átadásakor hangsúlyozta: "Fontosnak tartom, hogy ha van rá lehetőség, a határainkon túl élő magyarok is magyar iskolába írassák be gyermekeiket, hiszen nemzettudatunk megőrzésében fontos szerepe van nyelvünk és kultúránk ismeretének.

Szép magyar énekeink műveltségünk fontos részét jelentik. Ahogyan Kallós Zoltán tanította nekünk: "Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelnünk és magyarul táncolunk."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elismerték a Bérest
  A tokiói olimpiai ciklusra is meghosszabbította támogatását a Béres
  Több tízezer rászorulón segít a Béres
  Ötvenmillió forint értékű Béres Csepp adomány
  Elindult a Béres Csepp romániai kampánya
  Legnagyobb fejlesztését kezdi meg a Béres
  Gyógyszeradomány a Bérestől
  Az érzelmekre igyekszik hatni a Béres

További hírek ebben a kategóriában

Országos összefogás segíthet a k...
65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...
A Mol célja, hogy a régió zöldeb...