Hírek
23424 hír az adatbázisban
Az OMV ultragyors elektromosautó-töltő hálózatot épít ki Magyarországon
MTI + Marketinginfo.hu - 2023-11-02 10:56
PR

Az OMV Hungária Ásványolaj Kft. az év végéig megkezdi az ország nagy forgalmú útvonalain lévő töltőállomásain 28 ultragyors elektromos autótöltőpontból álló hálózat kiépítését; a fejlesztés összege 2,1 millió euró.

A beruházás része annak az OMV és az Európai Unió által közösen finanszírozott nagyobb projektnek, amely több mint 400 pont telepítésével járul hozzá az elektromos autók ultragyors töltését szolgáló regionális hálózat fejlesztéséhez.

Magyarországon a 28, egyenként legalább 150 kilowatt (kW) teljesítményű, ultragyors töltőpontot 7 helyszínen helyezik el. A készülékek maximális töltőteljesítménye elérheti a 300 kW-ot, és az autó kapacitásától függően körülbelül 10-15 perc alatt képesek egy járművet 200 kilométeres hatótávolságra feltölteni. Az Európai Unió 1,05 millió euróval támogatja a 7 magyarországi helyszínt, az állomások telepítése 2025 végéig zárul le.

A nagyobb kelet- és közép-európai projekt egy három vállalatból álló konzorciumban valósul meg, tagja a romániai OMV Petrom Marketing SRL (OPM RO), az OMV Hungária Ásványolaj Kft. (OMV HU) és az OMV Slovensko SRO (OMV SK).

Az OMV Petrom Marketing a projekt koordinátora, és célja, hogy 2025 végéig Romániában 328, Szlovákiában 11, Magyarországon pedig 7 ultragyors töltőpontot telepítsen.

A teljes beruházás becsült összege 39 millió euró. Ebből körülbelül 15 millió eurót az Európai Unió biztosít az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközön keresztül, csaknem 5 millió eurót bankhitelből, a fennmaradó részt pedig saját forrásból finanszírozzák.

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. 201 töltőállomást üzemeltet, és 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV Hungária közel 60 embert alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

Az OMV 2022-ben 62 milliárd eurós bevételt ért el, és világszerte mintegy 22 300 embert alkalmaz.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A szürke autók népszerűbbek, mint a színesek
  Többszörösére emelkedett tavaly a romániai OMV Petrom olajvállalat nyeresége
  Az OMV tippjátéka
  A gyorsbevásárlások száma az OMV benzinkutakon
  Újratölthető kávéscsészék az OMV-nél
  A Costes étterem nyári szendvicskollekciója az OMV-töltőállomásokon
  Partnerségi megállapodást kötött az OMV és Michelisz Norbert
  Bővült az OMV magyarországi hálózata
  Nemzetközi díjat nyert az OMV hazai kampánya

További hírek ebben a kategóriában

Lesz támogatás 2024-ben fürdőszo...
Melyek most a legnépszerűbb onli...
Korszerű klímatechnika – h...
Időtálló, gyönyörű kerítés WPC-b...