Hírek
23465 hír az adatbázisban
A laminált padló vízálló kivitelben is létezik! (x)
Marketinginfo.hu - 2023-10-19 09:20
PR

Amikor napirendre kerül a lakásunk felújítása, átalakítása, akkor sok esetben a padlót is le szeretnénk cserélni, hogy az jobban passzoljon az elképzeléseinkhez, ahhoz a képhez, amit megálmodtunk az otthonunkról.

A padlóburkolat kialakítása tekintetében többféle megoldás közül is választhatunk attól függően, hogy melyik helyiség padlójáról van szó, és hogy a burkolatnak milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Ezt szem előtt tartva tudjuk kiválasztani a számunkra ideális alternatívát, ami lehet például csempe, járólap, parketta vagy akár laminált padló.

Ez utóbbi sokak által kedvelt, és meglehetősen széles körben alkalmazott burkolattípus, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy milyen sok pozitívummal tud szolgálni. Nemcsak esztétikus, de tartós is, sőt ma már létezik kőlap mintás vízálló laminált padló is, ami azt jelenti, hogy vizes helyiségekbe is választhatjuk. Nézzük, hogy mi mindent érdemes tudni a laminált padlóról, illetve annak vízálló változatáról!

Mit kell tudni a laminált padlóról?

A laminált padló egy manapság rendkívül népszerű padlóburkolat, ami laminálással, azaz a különböző rétegek összepréselésével készül. Ha kicsit részletesebben is szeretnénk ismertetni, akkor szinte csak a pozitív tulajdonságait említhetjük, melyek a következők: tartósság, magas ellenálló képesség, erős kopásállóság, nagy választék, esztétikus megjelenés, kellemes összhatás.

Jóformán egyetlen hátránya van, ami nem más, mint az, hogy a hagyományos változat nem vízálló, ha ugyanis bármilyen formában nedvesség éri, akkor hamar tönkre mehet. Éppen ezért ezt az eredeti típust nem lehet vizes helyiségekben, tehát például a konyhában, az étkezőben vagy a fürdőszobában alkalmazni.

Nem vízálló - vagy mégis?

A különböző technológiák folyamatosan változnak, bővülnek, aminek köszönhetően elérhetővé válnak új megoldások, létrejönnek új építési alapanyagok. Ma már például nemcsak a hagyományos, nem vízálló laminált padló létezik, hanem van már olyan változata, amiben a nedvesség nem tud kárt tenni.

Ha tehát a vizes helyiségek burkolására szeretnénk felhasználni a laminált padlót, akkor ez már megvalósítható. A kőlap mintás vízálló laminált padló például tökéletes választás, hiszen ránézésre azt az érzetet kelti, mintha kőlapokat használtunk volna, de amikor rálépünk, akkor egy sokkal melegebb, puhább felületet érzünk a lábunk alatt.

Nem mindegy, honnan vásároljuk meg!

Ahhoz, hogy otthonunkban maradéktalanul komfortosan érezzük magunkat, nagyon fontos, hogy esztétikus környezet fogadjon ott minket, amiben többek között - a falak, bútorok és egyéb lakberendezési tárgyak kinézete mellett - a padló megjelenése is fontos szerepet játszik.

Éppen ezért nem bízhatjuk a véletlenre a döntést, mindenképp olyan padlóburkolatot válasszunk, ami magas minőséget képvisel! Ez abban az esetben is lényeges, ha a laminált padló vagy annak vízálló változata mellett döntünk, miután feltérképeztük az iFloor webshop padlóburkolat kínálatát.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan lehet bemérni a csőtörés helyét? (x)
  Hogyan állhat fel egy teljes ágazat a padlóról?

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...