Hírek
23465 hír az adatbázisban
Művészeti aukció, mint csapatépítés? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-10-16 10:00
PR

Nincs új a nap alatt - legyintenek sokszor a HR szakemberek az irodájukban üldögélve, amikor a csapatépítéssel foglalkozó cégek kínálatát böngészik.

És valóban, nem könnyű valami meglepőt kínálni, de azért még nem is kell lemondani a friss ötletekről. Ilyen például a művészeti aukció, ahol a művész és a vevő szerepét is a csapatépítő tréning résztvevőire osztják.

Na de azért nem kell megijedni, hiszen a játékban való lelkes részvételhez komoly rajztudásra, vagy bármilyen művészeti előképzettségre nem lesz szükség, viszont taktikai érzékre, empátiára, kreativitásra és persze némi szerencsére annál inkább, pont úgy, mint az üzleti életben.

Miért remek csapatépítő az aukció?

A Stepout games Aukció játéka kiválóan alkalmas csapatépítő tevékenységnek, mert elsősorban - és legfőképpen - az egymás felé irányuló figyelmen alapul. A csapatok tagjai a teljes játékidő alatt együtt hoznak döntéseket, közösen osztják be a csapat rendelkezésére álló játékpénzt, hogy azzal licitáljanak a kollégák által létrehozott műalkotásokra.

Lehet, hogy elsőre véresen komolyan hangzik, pedig összességében egy rendkívül szórakoztató, izgalmakkal és nevetéssel teli programról van szó, amely - a humor és a játék erejével - hatékonyan oldja a feszültségeket, és segít a napi szinten együttműködő kollégáknak abban, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz.

Hogyan kell játszani?

A játék lebonyolításához nincs sok mindenre szükség. A móka kezdetekor minden csapat kap két-két rajzlapot, ezek nem teljesen üresek, hiszen szerepel rajtuk az a fontos információ, hogy mit kell rajzolniuk.

Ekkor következik a mesterművek megalkotásának az ideje, melyet a licit, tehát a valódi aukció követ. Ezt minden csapat 5000 (játék)dollárral kezdi és egy árlistával, amiről kiderül, hogy az egyes képeknek mennyi az értéke. A játék célja az, hogy a csapat megszerezze a legtöbbet érő alkotást.

Pont mint az életben, az aukciós csapatépítő játékban is lehetőség van arra, hogy az ember tovább nyújtózkodjon, mint ameddig a takarója ér. Hogyha esetleg menet közben valamelyik csapat kifogyna a pénzből, a Kaszás hitel mindig szívesen rendelkezésre áll, de azt érdemes észben tartani, hogy ezt sohasem puszta emerbaráti szeretetből teszi.

Az a csapat kerül ki győztesen a versengésből, amelyik a legtöbb profitot termeli, természetesen a hitelkamatot leszámítva.

Garantált siker

A tapasztalat szerint a résztvevők először hajlamosak gyanakodva közelíteni az újdonsághoz, jóllehet a megszokott csapatépítő játékokat - bevallva, bevallatlanul - sokszor unják.

Megéri áttörni a bizonytalanság vékonyka falát, hiszen talán éppen az újdonság varázsának köszönhetően mindent elsöprő remek szórakozásnak ígérkezik az Aukció, már csak a profi lebonyolításnak köszönhetően is. Vicces és pörgős szórakozás, ami biztosan összerázza a csapatot!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Randstad HR Trends 2024: mire számítanak a hazai vállalatok idén?
  Jótékony csapatépítés a Cofidisnél
  A csapatépítés nem javítja a munkát
  Tíz kistelepülést szépített meg a Pannon

További hírek ebben a kategóriában

Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...